Mikä ajoi 16-vuotiaat tekemään niin julman teon? Rikostoimittaja nostaa esille yllättävän syyn nuorten väkivallan lisääntymiselle

Helsingin poliisi kertoo epäilevänsä kolmea 16-vuotiasta poikaa saman ikäisen pojan murhasta – rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo, mitä julmasta teosta tiedetään 2:23
Näin rikostoimittaja Pekka Lehtinen arvioi tuoreimman tapauksen sekä muiden tänä vuonna yleistyneiden nuorten henkirikosten syitä.

Rikostoimittaja Pekka Lehtinen analysoi syitä nuorten väkivallan lisääntymiselle.

Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään samanikäisen pojan murhasta Helsingissä. Perjantaina tapahtuneen julman teon motiivista ei Lehtisen mukaan ole toistaiseksi mitään tietoa.

– Poliisissakin ollaan täysin kysymysmerkkinä, että miksi. Ilmeisesti siellä ei ole mitään vanhaa kaunaa tai ihmissuhdedraamaa, vaan täysin avoin on vielä motiivi.

Tämä vuosi on ollut erittäin huolestuttava nuorten väkivallan lisääntymisen osalta. Ominaispiirre on myös se, että hullaannutaan porukalla ja kohdistetaan väkivaltaa yhteen henkilöön useamman ihmisen voimin. 

Lehtisen mukaan taustalla voi olla monia tekijöitä, kuten huumekauppa, mielenterveysongelmat ja syrjäytyminen.

Yksi pohtimisen arvoinen asia on myös se, miten koronapandemia on vaikuttanut lapsiin ja nuoriin. Jos se on kiristänyt aikuisten hermoja ja ilmapiiriä, niin varmasti näin on käynyt myös nuorten osalta.

– Näkyykö se (korona) jollakin tavalla taustatekijänä? Sitä pitää pohtia.

Lue myös:

    Uusimmat