Mika Aaltola arvioi Putinin olevan pahimman painajaisensa äärellä: "Hän on varmasti hermostunut ja peloissaan"

Miten arvioit Putinin asemaa kaiken tämän jälkeen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola? 4:11
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola arvioi, että osa Venäjän valtaapitävistä on valmiina, jos Putin väistyy vallasta.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola sanoo Venäjän huonosti menneen sodan läikkyvän takaisin Venäjälle.

UPI:n johtaja Mika Aaltolan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin pahin painajainen on toteutumassa.

– Hänen asemansa on heikentynyt. Putin on varmasti hermostunut ja peloissaan. Pahimmat painajaiset Putinilla ovat, että Venäjällä nousee kapinahenkeä. Nyt se nousee niiden sotilaiden parista, jotka ovat käyneet Ukrainassa kamppailua pitkään.

– Venäjän huonosti mennyt sota läikkyy takaisin Venäjälle, ja näinhän ei todellakaan ollut tarkoitus, Aaltola sanoi MTV:n Seitsemän Uutisissa.

Aaltolan mukaan viime päivien tapahtumat antavat länsimaille viestiä siitä, että kamelin selkä saattaa olla katkeamassa.

– Yksi keskeinen asia, mitä Putin on aina halunnut korostaa, on, että Venäjän uhrautumiskyky on rajaton. Siksi se tulee jatkamaan tätä sotaa hamaan tappiin saakka, ja länsi nääntyy tämän näkymän edessä. Nyt näemme, että kamelin selkä saattaa katketa yllättävän helposti.

Putin ei ole esiintynyt julkisuudessa eilisen jälkeen, eikä hänen olinpaikkansa ole selvillä.

Aaltola arvioi, että osa Venäjän valtaapitävistä on valmiudessa, jos Putin väistyy vallasta.

– Täsmälleen ottaen nyt ei tiedetä, missä valta on. Sitä on tietysti Putinilla ja hänen lähipiirillään hyvinkin paljon vieläkin, mutta toisaalta siellä Kremlissä on varmasti klikkejä, jotka haistavat verta ilmassa. He ovat valmiita tukemaan seuraavaa johtajaa, jos sellainen ilmestyy.

Lue myös:

    Uusimmat