Miinuslinssisen meikit

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja muun muassa vihreiden silmien korostamiseen ja kasvojen kaventamiseen.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Nudehuulet

Hei! Mitä huulipunaväriä suosittelisit, kun haluaisin lopputulokseksi nudemaiset, luonnolliset huulet?

Riia vastaa:

Moikka! Rajaa ja väritä huulet Nivean Stay On Lip Liner huultenrajauskynällä 01 Pink Brown ja lisää päälle Volume Shine Glacé huulikiiltlon sävyä 30 Mousse. Saat kivan nudelookin, jossa on kuitenkin aavistus vivahdetta. Kokeile!

Enemmän vihreää silmiin

Moi! Miten sinivihreitä silmiä saisi "huijattua" enemmän vihreään taittuviksi?

Riia vastaa:

Hei! Saat korostettua vihreää sävyä silmistäsi esimerkiksi pronssinruskealla ja kultavivahteisella luomivärillä. Rajaukseksi kannattaa valita musta, samoin maskaraksi. Myös oliivinvihreä sävy luomille voisi toimia hyvin silmiesi kirkastukseksi. Testaa!

Kulmakarvojen väri

Hei! En ole koskaan laitattanut kulmakarvojani. Kysyisinkin, minkä väriset kulmakarvat sopisivat vaaleahiuksiselle ja vaalealle iholle? Kiitos jo etukäteen!

Riia vastaa:

Kulmakarvojen sävy on luonnollisin ja kaunein, kun se on mahdollisimman lähellä hiusten sävyä. Jos kulmasi ovat luonnostaan vaaleat, valitse kulmakarva väriksi hieman harmaaseen taittuva vaalean ruskea sävy. Nivealla on erinomainen Creative Eyes Mono luomiväri 89 Stone Matt, joka sopii kulmille käytettäväksi siveltimen kanssa. Se on varma valinta vaaleakutriselle suomitytölle. Muista, etteivät kulmakarvat saa olla liian hallitsevat tai vahvat meikissäsi, kun ihosikin on vaalea.

Silmälasimeikit

Olen saamassa ensimmäiset silmälasini ja tarvitsisin apua meikkivinkeissä. Silmäthän näyttävät miinus-laseissa pienemmiltä, joten haluaisin tietää, miten minun kannattaisi meikata silmäni?

Riia vastaa:

Miinuslinssit todellakin pienentävät silmiä. Vaaleat luomivärit saavat silmät näyttämään suuremmilta, tummat pienentävät. Valitse siis meikiksesi haluamasi vaalea luomivärisävy, levitä se koko liikkuvalle luomelle ja häivytä kohti kulmakarvaa. Rajaa silmät Nivean Expert Eyeliner mustalla eyelinerilla ohuesti ripsen tyveem ja lisää siisti kerros maskaraa. Tämä on helppo ja nopea silmämeikki, joka toimii takuuvarmasti uusien lasiesi kanssa. Kokeile rohkeasti erilaisia sävyjä ja leiki vaaleilla ja hennoilla väreillä!

Verisuonet piiloon

Hei. Olisiko sinulla antaa neuvoa, kuinka peittäisin iholtani katkenneita verisuonia. Jaloissa niitä on enemmän. Säälittää ihanat pitkät jalkani, kun en voi edes shortseja käyttää. Saa laittaa pitkät housut päälle. Ja olen vasta 36-vuotias nainen. Nenän liepeilläkin suonia on vähän.

Riia vastaa:

Kasvoista couperosaa eli laajentuneita pintaverisuonia on helppo peittää Nivean Stay On Cover Stick peitevoiteella. Taputtele sormin peitevoidetta punoittaville alueille, lisää tarvittaessa meikkivoidetta ja puuteroi lopuksi. Jalkoihin voit toki myös kokeilla samaa meikkaustekniikkaa, mutta on myös olemassa voiteita, jotka pyrkivät vaalentamaan ja häivyttämään verisuonia jaloista ja vartalolta. Suosittelen kokeilemaan!

Vaalean tytön meikit

Hei, nuori tyttäreni kaipaisi neuvoa raikkaaseen , mutta silti sopivasti näkyvään meikkiin. Neidillä on vaaleahkot harmahtavaan vivahtavat vihreät silmät joissa aika runsaasti myös vaaleaa ruskeaa. Vaalea punertavahko iho, kulmat ja ripset tummat ja hiukset ovat keskitummat. Voisitko jotain tuotteita neuvoa? Tytär kiittää neuvoistasi =).

Riia vastaa:

Nuorelle erinomainen tuote on Nivean Young sarjan Be Beautiful! Tinted Moisturizer sävyttävä päivävoide. Se korvaa meikkivoiteen, on hieman kevyempi ja luonnollisempi, mutta tasoittaa ihoa ja pitää sen mattapintaisena. Sen päälle kannattaa lisätä aavistus Ideal Finish kivipuuteria, jotta meikki pysyy paikoillaan paremmin. Luomiväriksi tyttäresi voisi kokeilla Creative Eyes Trio paletin sävyjä 818 Marrakesh ja rajaukseksi Soft Liner kajal kynää 07 Titan. Näillä pehmeillä sävyillä hänen silmiensä väri korostuu, eikä lopputuloksesta kuitenkaan tule liian voimakasta. Huulille suosittelen kiiltoja fiiliksen ja vaatteiden värien mukaan. Volume Shine Wonder Full huulikiilloista löytyy vaikka kuinka monta herkullista väriä, joista valita!

Kasvojen kavennus

Hei, miten saisin kasvoistani kapeammat? Vaikka varjostan poskiluiden alapuolen aurinkopuuterilla, mielestäni kasvoni eivät näytä kapeammilta. Millainen silmämeikki olisi sopiva päiväkäyttöön 16-vuotiaalle?

Riia vastaa:

Lommoposket kaventavat kasvoja, joten jatka vaan varjostamista poskiluun alta, mutta laita väriä aavistus enemmän. Voit myös levittää varjostusväriä leuan alle ja kevyesti ohimoille hiusrajaan. Nämäkin tuovat kasvoille lisää muotoja ja näin ollen tekevät kasvoista kapeamman oloiset. Harjoitus tekee mestarin, joten treenaa ihmeessä, onnistut varmasti!

Valitse päivämeikkiin luomivärisävy, josta pidät, ja joka sopii tyyliisi ja väreihisi. Levitä luomiväri koko liikkuvalle luomelle, ja häivytä se pehmeäksi kulmakarvaa kohti. Rajaa silmät kajalkynällä ja lisää ripsari.

Valmis! Helppoa, nopeaa ja hyvännäköistä!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat