Miinantorjunta-alus Purunpää, merenmittausalus Kaiku ja vartiolaiva Turva vaurioituneen kaasuputken kohdalla – näin kommentoi Rajavartiolaitos

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Seuraa Orpon ja viranomaisten tiedotustilaisuutta kello 17.30.

Suomen viranomaisten aluksia näyttää partioivan Itämerellä, selviää meriliikennettä seuraavan Marinetrafficin kartasta.

Pääministeri Petteri Orpo ja useat viranomaiset pitävät tiedotustilaisuuden kello 17.30 tänään Valtioneuvoston linnan tiedotustilassa. Valtioneuvoston mukaan kaasuputkesta on paikallistettu vauriokohta. Lisäksi on todettu vika Suomen ja Viron välisessä tietoliikennekaapelissa.

Iltalehden mukaan valtionjohto ja Puolustusvoimat epäilevät, että vuodon takana on Venäjä.

Meriliikennettä seuraavan Marinetrafficin kartasta on nähtävissä, että Balticconnector-kaasuputken kohdalla keskellä Suomenlahtea on parhaillaan kolme Suomen viranomaisille tai valtionyhtiöille kuuluvaa alusta.

Yksi aluksista on Rajavartiolaitoksen Turva-alus. Rajavartiolaitos vahvistaa aluksen olevan tehtävällä, mutta ei kommentoi asiaa enempää.

– Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva suorittaa Suomenlahdella Rajavartiolaitoksen lakisääteisiä tehtäviä. Muilta osin Rajavartiolaitos ei kommentoi operatiivisten tehtävien yksityiskohtia, komentaja Kimmo Ahvonen Rajavartiolaitoksen esikunnasta viestittää MTV Uutisille.

Lisäksi Suomenlahdella ovat Merivoimien miinantorjunta-alus Purunpää sekä valtionyhtiö Arctian merenmittausalus Kaiku.

Lue myös:

    Uusimmat