Petteri Orpo: Kaasuputkessa vaurio Suomen talousalueella – IL:n mukaan Venäjän epäillään iskeneen putkeen, vika myös tietoliikennekaapelissa

Pääministeri Orpo vastasi kysymyksiin kaasuputkivuodosta 3:53
Näin pääministeri Orpo kommentoi ensi kysymyksiin kaasuputkivuodosta

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan viranomaiset ovat paikallistaneet vauriokohdan Baltic Connector -maakaasuputkessa. Vaurio havaittiin yöllä 8. lokakuuta. Lisäksi on todettu vika Suomen ja Viron välisessä tietoliikennekaapelissa.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan vaurio sijaitsee Suomen talousalueella eikä vaurio ole voinut syntyä putken tavanomaisen käytön tai paineenvaihtelun seurauksena. Orpon (kok.) hallitus on ilmoittanut pitävänsä tänään tiedotustilaisuuden viranomaisten kanssa kello 17.30. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana.

Orpo kommentoi Viro-Suomi-kaasuputken vauriota eduskunnassa heti kello 16 jälkeen. 

Orpo: Suomen ja Viron välisen tietoliikennekaapelin vika sijaitsee todennäköisesti Viron talousvyöhykkeellä. Viron merivoimat etsii vauriokohtaa.

Tallinkin viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että kaasuputken vaurioituminen ei hänen tietojensa mukaan vaikuttanut Tallinkin liikennöintiin merellä, eikä tapahtunut ole aiheuttanut ainakaan toistaiseksi toimenpiteitä. Nöjdin mukaan kaikki yhtiön laivat liikennöivät normaalisti. 

– Helsinki-Tallinna-reitin laivat eivät osu kaasuputken reitille. Ruotsin laivat menevät siitä yli, mutta koska kohtaa ei ole paikallistettu ei myöskään ole mitään lisäinfoa, Nöjd viestii MTV Uutisille.

IL:lle kerrottiin, että tilanne on vakava ja valtionjohto valmistautuu tiedottamaan tapahtumista. 

Merivartioston vartiolaiva Turva ja Merivoimien miinantorjunta-alus Purunpää ovat merellä Suomenlahdella, kertoo Helsingin Sanomat. Suomenlahden merivartiosto ja Pääesikunta eivät kommentoi lehdelle aluksen tehtävää.

MTV Uutiset seuraa tilannetta.

Juttua päivitetään.

Lue myös:

    Uusimmat