Rajavartiolaitos selvittää Viro–Suomi-kaasuputken epäiltyä vuotoa, Suojelupoliisi mukana: Gasgrid aloitti putken tarkastuksen

Useat viranomaiset tekevät yhteistyötä kaasuputkiyhtiöiden kanssa liittyen Viron ja Suomen välisen Balticconnector-kaasuputken epäiltyyn vuotoon liittyen.

Suojelupoliisi vastasi tiiviisti MTV Uutisten useisiin kysymyksiin vuotoepäilyyn liittyen. MTV Uutiset kysyi muun maussa sabotaasin mahdollisuudesta.

Tällaisissa kriittisen infrastruktuurin häiriöissä yhteistyö viranomaisten ja yritysten kesken on aina tiivistä. Myös Suojelupoliisi osallistuu tähän yhteistyöhön. Asian selvittäminen on kesken, emmekä spekuloi vuodon syyllä.

Myös Rajavartiolaitos oli niukkasanainen vastatessaan MTV Uutisten tiedusteluun.

Rajavartiolaitos selvittää tilannetta yhdessä muiden viranomaisten ja Gasgrid Finland yhtiön kanssa. Tässä vaiheessa Rajavartiolaitoksella ei ole muuta tiedotettavaa asiassa, komentaja Kimmo Ahvonen vastaa.

Merivartioston vartiolaiva Turva ja Merivoimien miinantorjunta-alus Purunpää ovat merellä Suomenlahdella, kertoo Helsingin Sanomat. Suomenlahden merivartiosto ja Pääesikunta eivät kommentoi lehdelle aluksen tehtävää.

Keskusrikospoliisi kertoo, että sillä ei ole asiasta kommentoitavaa.

Gasgrid kertoo, että kaasuputken paine laski epätavallisella tavalla sunnuntaina 8. lokakuuta aamuyöstä. Putkiosuus eristettiin ja kaasun kulku maiden välillä pysäytettiin.

Tänään merenalaisen Balticconnector-kaasuyhdysputken mittaukset aloitettiin Inkoosta. Mittaukset liittyvät tarkastusoperaatioon, jossa halutaan selvittää vaurion sijainti ja laajuus.

Nord Stream -kaasuputket alkoivat vuotaa runsas vuosi sitten Itämerellä. Putkien rikkoutumista pidetään sabotaasina.

Lue myös:

    Uusimmat