Miika Nousiainen epäröi, kun häntä pyydettiin mukaan Suurmestariin – yksi seikka käänsi kuitenkin kirjailijan pään

Kirjailija Miika Nousiainen ajatteli, ettei ole heittäytyjä tai kilpailija, mutta päätti silti lähteä mukaan suosikkiohjelma Suurmestariin.

Suurmestari jatkuu uusin jaksoin MTV3-kanavan lauantai-illoissa maaliskuussa. Suurmestarina nähdään tuttuun tapaan Jaakko Saariluoma ja kisailijoiden suorituksia tuomaroi jälleen Pilvi Hämäläinen.

Uudet vakiokilpailijat julkistettiin maanantaina 15. helmikuuta. He ovat Aku Hirviniemi, Kiti Kokkonen, Minka Kuustonen ja Miika Nousiainen.

Kirjailija Miika Nousiainen myöntää MTV Uutisille, että hän tarvitsi alkuun hieman miettimisaikaa, kun häntä pyydettiin mukaan ohjelmaan.

– Olen onnellinen, että lopulta olin sitä mieltä, että tämä on minua varten. Ensin mietin, etten ole heittäytyjä, enkä kilpailija, mutta on ollut järjettömän hauskaa, Nousiainen kiittelee.

Suurmestari oli myös Nousiaiselle tuttu ohjelma, ja hän kertoo katsoneensa kaikki jaksot.

– Se oli ihan suosikkiohjelmia, mikä varmasti vaikutti lopulta myös siihen, että tuli lähdettyä mukaan.

Kirjailija myöntää, että Suurmestarilta saatuja tehtäviä toteutettaessa sattui kaikenlaisia kommelluksia ja yllätyksiä.

– Välillä meni hyvin ja välillä taas oli täysi häpeä päällä, että miten en tuota keksinyt. Ei niihin voi mitenkään valmistautua, kun tehtävät ovat niin mystisiä. Osa tehtävistä meni hyvin ja osa huonosti, mutta niin sen pitää ollakin.

Ennakkoon hän oli pohtinut, että rauhallisuus ja loogisuus olisivat vahvuuksia tehtäviä suorittaessa, mutta tunnustaa, että tehtäviä tehdessä ne lensivät kuitenkin romukoppaan. Nousiaisen mukaan myös esimerkiksi tehtävän suorittamiseen annetut aikarajat saattoivat sekoittaa pakkaa.

– Jos annetaan joku aika, saattaa järki unohtua. Tai sitten voi lukea huolimattomasti tehtävän ja se saattaa siksi mennä vähän hylätyn puolelle. Kokonaisuus kääntyi kuitenkin plussan puolelle. 

Nousiainen tunnustaa, että ohjelman aikana hän löysi itsestään myös ainakin ripauksen kilpailuhenkeä, kun tehtäviä yritti tehdä täysillä ja mahdollisimman hyvin.

– Sellaista heittäytymiskykyä kyllä löytyi, vaikka olen ajatellut, että olen vähän semmoinen pidättyväinen ja rauhallinen tapaus. Tehtävissä löytyi vähän myös kreisiyttä itsestä.

Suurmestarin uusi kausi alkaa MTV3-kanavan lauantai-illoissa 27. maaliskuuta kello 20

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja