Mainos

Miia Tervon Lumikko kahmi palkintoja Tampereen elokuvajuhlilla

Miia Tervon dokumentti Lumikko on voittanut pääpalkinnon Tampereen kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Viime vuonna valmistunut 19-minuuttinen dokumentti pohjautuu nuoren tytön ja psykologi Pekka Saurin keskusteluun Yölinja -radio-ohjelmassa.

Lumikko vei voiton myös kotimaisessa, alle 30-minuuttisten elokuvien sarjassa. Se pääsee lisäksi kilpailemaan parhaan eurooppalaisen lyhytelokuvan tittelistä.

Kansainvälisen kilpailun tuomariston mukaan Lumikko on upeasti rakennettu kuvien, äänen ja musiikin yhdistelmä. Tuomaristo kiitti elokuvaa taidokkaasta ja herkästä tyylikeinojen ja tekniikoiden yhdistelemisestä sekä monitahoisesta mutta täsmällisestä tavasta käsitellä mielikuvia herättelevää aihetta.

Miia Tervon Lumikko on kolmas Suomessa tehty elokuva, joka on voittanut Tampereen elokuvajuhlilla pääpalkinnon. Aikaisemmin voittajiksi ovat nousseet Hannu Peltomaan elokuva Rantojen miehet ja PV Lehtisen Hyppääjä. Peltomaa voitti vuonna 1971 ja Lehtinen 2001.

Paras fiktio Thaimaasta

Kansainvälisessä kilpailussa parhaan animaation palkinnon sai Gudrun Krebitzin ohjaama itävaltalais-saksalainen elokuva I know you.

Parhaana fiktiona palkittiin thaimaalainen elokuva Tiang naa noi koi rak, jonka on ohjannut Wichanon Somumjarn.

Parhaan dokumentin palkinto jaettiin kahden elokuvan kesken. Palkinnon saivat Jay Rosenblattin The Darkness of Day (Yhdysvallat) ja Philip Widmannin Destination finale (Saksa).

Kotimaisen kilpailun yli puolen tunnin elokuvien sarjan voitti Pia Andellin dokumentti Göringin sauva.

Risto Jarvan palkinto Miesten vuorolle

Elokuvajuhlien euromäärältään suurimman palkinnon Risto Jarvan palkinnon sai Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama dokumentti Miesten vuoro. Elokuva voitti myös yleisöpalkinnon.

Risto Jarvan palkinnon arvo on 10 000 euroa. Kansainvälisen kilpailun voittaja ja kotimaisen kilpailun sarjavoittajat saavat palkinnoksi 5000 euroa.

Tänään päättyneiden Tampereen elokuvajuhlien parhaat palat nähdään perinteiseen tapaan myös Helsingissä. Esitykset ovat Kiasmassa 23. maaliskuuta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.