Mainos

Kempele odottaa Sipilän turvapaikanhakijoita – ”Kuntalaisilla näkemyksiä laidasta laitaan”

Pääministeri Juha Sipilän päätös majoittaa Kempeleen asuntoonsa parikymmentä maahanmuuttajaa on herättänyt kuntalaisissa monenlaisia tunteita.

Kunta ei aio perustaa esimerkistä huolimatta omaa vastaanottokeskusta. Mahdollisuutta ottaa turvapaikanhakijoita kartoitettiin kunnassa, mutta se todettiin mahdottomaksi.

– Olemme voimakkaasti kasvava kunta, jossa ei ole vapaata kiinteistöreserviä vastaanottokeskuksen perustamiseen, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo.

Lohi epäilee pääministerin päätöksen tuoda turvapaikanhakijoita kuntaan yllättäneen monet kuntalaiset. Hänelle suoraa palautetta on kuitenkin tullut hyvin vähän.

– On tullut niin positiivista ja varautuneempaakin viestiä. Varmasti tämä puhuttaa ihmisiä, kun mietitään miten asiaan pitäisi suhtautua. Kyllä kaikki kuitenkin ymmärtävät, että hädänalaisia on autettava, mutta tällaisten isompien virtojen ympärillä pyörii myös huhuja, jotka maustavat keskustelua, Lohi toteaa.

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.