Mainos

MTV Uutiset selvitti: Näin vastaanottokeskukset jakautuvat – katso asuinpaikkasi tilanne

MTV Uutiset kokosi kartalle kunnat, joissa on jo vastaanottokeskus sekä ne, joissa on tehty tai ollaan tekemässä päätöksiä vastaanottokeskuksia koskien.

Näin luet karttaa:

Kartassa on merkitty sinisellä ne kunnat, joissa on jo vastaanottokeskus. Vihreällä merkityissä kunnissa on tehty myönteinen päätös, punaisella kielteinen päätös ja keltaisella merkityissä kunnissa asia on esillä tulevaisuudessa. 

Keuruu torppasi eilen vastaanottokeskuksen perustamisen. Keuruun entisen pioneerirykmentin tiloihin suunniteltiin Suomen suurinta, 500-paikkaista, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Kielteiselle kannalle päätyi myös Vihdin kunnanhallitus. Vihti kuitenkin suhtautuu myönteisesti hätämajoituksen ja väliaikaisen vastaanottokeskuksen perustamiseen.


Kouvola sen sijaan teki myönteisen päätöksen. Suunnitelmissa on aluksi hätämajoituksen järjestäminen ja 150 hengen vastaanottokeskuksen perustaminen vuokra-asuntoihin Kouvolaan.

Hämeenlinna suhtautuu myönteisesti siihen, että Lammin vastaanottokeskuksen toimintaa laajennetaan.

Salon kaupunginhallitus päättää vastaanottokeskuksen perustamisesta kahden viikon kuluttua maanantaina. 200-300 -paikkaista keskusta suunnitellaan Halikon sairaalan kiinteistöihin.

Lappajärvi selvittää mahdollisuuksia vastaanottokeskuksen perustamiseen. Päätös perustamisesta tehdään myöhemmin.

Kauhavan kunnanhallitus päättää vastaanottokeskuksen perustamisesta 14. syyskuuta.

Pirkanmaan Ruovedelle on puolestaan suunnitteilla uusi vastaanottokeskus perheille. 200-paikkainen vastaanottokeskus sijaitsisi puoliksi Jäminkipohjan ja puoliksi Visuveden kylätaajamissa sijaitsevissa tyhjissä asunnoissa.  

Aloite vastaanottokeskuksen perustamiseen tuli Ruoveden kunnalta. Kunnanhallitus päättää asiasta virallisesti ensi maanantaina.  

Lisätty tekstiin 1.9. klo 18:04: Ruoveden suunniteltu vastaanottokeskus perheille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.