Miesten outo öinen liikehdintä hermostutti naapurustoa – poliisin ratsia paljasti, ettei kyse ollutkaan prostituutiosta

Hasista salakuljetetaan pikaveneillä Marokosta Euroopan huumemarkkinoille – veneessä jokaisella oma tärkeä roolinsa 14:09
Katso myös: Hasista salakuljetetaan pikaveneillä Marokosta Euroopan huumemarkkinoille – katso videolta, millainen rooli kullakin veneessä on.

Helsingin poliisin ratsia paljasti rikollista toimintaa Helsingin Töölössä sijaitsevasta liiketilasta.

Poliisi teki torstaina 9. toukokuuta ison ratsian Taka-Töölössä Mannerheimintiellä sijaitsevaan liiketilaan, joka on jo pitkään herättänyt epäilyksiä lähistön asukkaissa.

Ratsiaa todistanut mies kertoo MTV:lle, että poliisit olivat jo paikalla noin puoli neljältä iltapäivällä, kun hän tuli perheineen ulos jäätelölle.

– Ajattelin, että tässä on nyt jotain outoa, kun ulkona pyöri koko ajan joukko miehiä napit korvissa. Ymmärsin, että kyse oli poliiseista.

Mies kertoo, että taloyhtiön kivijalassa sijaitsevan liiketilan ikkunat on peitetty, eikä näkyvissä ole minkäänlaisesta yritystoiminnasta kertovaa tekstiä tai muutakaan tunnistetta. Ovessa on elektroninen lukko.

Naapurustossa on jo useamman vuoden ajan kiinnitetty huomiota siihen, että ilta- ja yöaikaan liiketila näyttää vetävän puoleensa naapurustolle tuntemattomia miehiä. MTV:n haastatteleman henkilön mukaan mukaan miehet ovat kulkeneet sisään ja ulos jatkuvasti.

Miehellä on epäilys siitä, että liiketilassa olisi pyöritetty prostituutiorinkiä.

– Ymmärtääkseni siitä on vuosien saatossa myös vihjailtu virkavallalle, että voisiko asiaan kiinnittää huomiota.

Ratsia vahvisti rikosepäilyn

Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisario Toni Uusikivi vahvistaa, että poliisi todella teki ratsian Töölössä. Se ei kuitenkaan liittynyt prostituutioon, vaan huumeisiin.

Tämä lähti liikkeelle ihan tavallisesta katukauppavalvonnasta. Siinä havaittiin sen tyyppistä toimintaa, mikä on viitannut huumausaineiden myyntiin, Uusikivi sanoo.

Uusikiven mukaan poliisi otti tapauksen tiimoilta kiinni useita henkilöitä sekä liiketilasta että sen ulkopuolelta. Suurin osa heistä on Suomen kansalaisia, mutta mukana on myös kaksi ulkomaan kansalaista.

Kaikki kiinniotetut on jo vapautettu, eikä heitä vaadittu vangittavaksi.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä huumausainerikoksena. Uusikivi toteaa, että joidenkin epäiltyjen osalta kyse on lievemmistä rikosnimikkeistä.

Lue myös:

    Uusimmat