Mainos

Mieskin voi tarvita apua avioerossa: "Vuosi meni toipuessa"

Kolme vuotta sitten eronnut Mika Kemppainen etsi hädissään apua, ja löysi sitä Miessakit ry:stä. Nyt hän toimii samassa miesten ryhmässä tukihenkilönä muille eronneille miehille. 

– Se oli kuin kakkosnelosella päähän, kun vaimo ilmoitti että hän lähtee. Kuukausi siinä meni ennen kuin hän sai uuden asunnon ja muutti pois.

Kemppainen asuu nyt 15-vuotiaan poikansa kanssa kahdestaan. Monelle sosiaalitoimen ja viranomaiselle tilanne tuntuu olevan uusi ja ihmeellinen.

– Kun mies tapaa lastenvalvojan, siellä kysytään ensimmäisenä kuinka monena päivänä haluat lapsen tavata. Monessa kunnassa tuntuu olevan uusi asia, kun lapsi jääkin miehelle.

– Vaikka ei se niin harvinaista ole. Minullakin on muutama miespuolinen kaveri, jolle lapsi on jäänyt erossa.

Kemppaisen lähipiirissä useimmat ovat eronneet.

– Minulla on kymmenen kaveria, joista yhdeksän on eronnut.

Nokialla asuva Kemppainen auttaa nyt Miessakit ry:n vapaaehtoisena muita eronneita miehiä. Hän toimii Eetu-tukihenkilönä, joka tapaa eronneita miehiä henkilökohtaisesti.

– Vertaistuki on paras apu. Totta kai mies pystyy paremmin puhumaan mies miehelle. Suhde on luottamuksellinen, ja voisi olettaa, että mies ymmärtää toista miestä paremmin kuin nainen.

Kemppainen sanoo toipuneensa erostaan täysin.

– Ensin tuli sokkivaihe, sitten järkivaihe, masennusvaihe, selviämisvaihe. Ne kaikki menivät limittäin ja lomittain. Voi sanoa, että vuosi siinä meni ennen kuin olin kutakuinkin normaalissa kunnossa.

– Huomaan oman toipumiseni siitä, että suhtaudun positiivisesti tulevaisuuteen enkä kaipaa vanhaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.