Mies, treenasit turhaan – nyt naiset himoitsevat isävartaloa!

Viikonlopun aikana nettikansa hullaantui uudesta trendi-ilmiöstä. Atleettiset adonikset väistykööt: nyt kuumin miesvartalo on löysähkö iskä-vartalo eli Dad Bod.

Yhdysvaltalaisille opiskelijoille tuttu termi levisi kampusten ulkopuolelle, kun muuan 19-vuotias Mackenzie Pearson kirjoitti isäkropan ihanuudesta Clemsonin yliopiston The Odyssey -lehteen. Artikkelissa Why Girls Love the Dad Bod eli Miksi tytöt tykkäävät isävartalosta Pearson kuvailee, että isäkroppa on täydellinen sekoitus kuntoilua ja kaljamahaa, ja siksi se saa kantajansa näyttämään luonnolliselta, inhimilliseltä ja silti haluttavalta.

Millainen kohukroppa sitten on? Pearsonin sanoin isäkroppainen kundi tykkää käydä toisinaan kuntosalilla, mutta toisinaan myös vain juoda kaljaa ja syödä suuria määriä pizzaa.

Jo termikin sen kertoo: isäkroppa syntyy, kun ennen kovinkin urheilullinen mies asettuu aloilleen ja keskittyy enemmän keskikehonrakennukseen. Ikään kuin raamikkaat lihakset, joita kuorruttaa kerros nallekarhumaista pehmeyttä. Ei ylipainoa, mutta ei myöskään pyykkilautavatsaa.

Pearsonin artikkeli on sittemmin levinnyt laajasti valtavirtamediassa ja saanut monen naisen tunnustamaan rakkautensa isävartaloa kohtaan. Kuntoiluvinkkien sijaan esimerkiksi The New York Magazine julkaisi dieettivinkit trendivartalon saavuttamiseksi. Vinkit pitävät sisällään esimerkiksi pepperonipizzaa, burritoja ja pekonia.

Mutta milloin olisi Mom Bodin aika nousta naisten ihannevartaloksi?

Mitä mieltä uudesta ihanteesta?

Isävartaloa ihastellaan maailmalla, mutta hurmaako Dad Bod MTV Lifestylen toimituksen naiset?

"Dad bod on norm bod. Ei se vieraissa miehissä sytytä tippaakaan. Omassa miehessä kyllä, koska se on oman rakkaan iso turvallinen syli. Oman lapsen isän syli, ei enää sinkkumiehen tai lapsettoman. Eli joo, kyllä oman miehen sytyttää, koska siinä on niin paljon muuta tunnetta."

Nainen, 38

"Tietty! Liian treenattu miesvartalo tuo naisellekin paineita. Voidaan yhdessä olla sopusuhtaisia ja normaalivartaloisia ja nauraa niille, joilla ei ole muuta elämään kuin punttisali."

Nainen, 35

"Ei sytytä, ainakaan vielä tässä vaiheessa elämää. Katsotaan sitten muutaman kymmenen vuoden päästä."

Nainen, 24

"Kaikki sytyttää, paitsi ylipumpattu lihasmöykky. Eli: dad bod kelpaa."

Nainen, 29

Osittainen lähde: The Odyssey, NYMag.com

Lue myös:

    Uusimmat