Mainos

Mies toimi valepoliisina vuosien ajan

Suomessa on noussut kohu valelääkäristä, mutta osataan sitä muuallakin. Brittimies ehti toimia useita vuosia "poliisina" ennen kuin kukaan huomasi, ettei hänellä ole minkäänlaista koulutusta työhön.

Mies huijasi valeroolillaan myös vaimoaan vuosien ajan, paikallinen poliisi kertoo.

Stuart Howatsonin, 31, tarina poliisina alkoi ilmeisesti hänen häistään vuonna 2006. Tuolloin mies kertoi kutsuneensa paikalle myös paikallisen poliisipäällikön, joka "ei kuitenkaan kiireidensä takia päässyt paikalle". Howatson oli jopa järjestänyt istuinpaikan juhlapöydästä kuvitteelliselle pomolleen.

Seuraavana vuonna Howatson esiintyi - tietysti täydessä poliisin univormussa - paikallisessa päiväkodissa ja kertoi poliisin työstä naperoille. Päiväkotiin hän oli saanut kutsun perhetuttavaltaan.

Howatson pidätettiin vihjeiden seurauksena lokakuussa 2008. Hänen kotoaan löytyi useita poliisiasuja ja aseita. Howatson kertoi hankkineensa puvut eBay-nettihuutokaupasta.

Hänellä oli hallussaan myös säädyttömiä kuvia lapsista.

Roolipelihuijauksesta ja petoksesta seurasi 20 kuukauden vankeustuomio.

- Hänen käytöksensä ei vaikuttanut syvästi ainoastaan hänen perheeseensä ja ystäviinsä, vaan se vaaransi myös oikeiden poliisien koskemattomuuden ja ammattitaidon, poliisista kerrotaan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.