Mies tappoi äitinsä ja tuntemattoman naisen Raahessa syksyllä 2017 – päiväkirjamerkinnät rikoksia edeltäviltä ajoilta ovat karua luettavaa

8:10
Katso Rikospaikan videolta lisää siitä, miten Raahen naismurhat selvitettiin.

Raahen kaksoismurha kuohutti loppuvuodesta 2017. Asiaa muisteltiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa.

Syyskuussa 2017 koiran ulkoiluttaja löysi Raahen keskustasta rakentamattomalta tontilta naisen ruumiin. 25-vuotias nainen oli puukotettu kuoliaaksi.

Vain muutamaa päivää myöhemmin, ennen kuin tekijästä oli tarkempaa tietoa, löytyi Raahen ulkopuolella sijaitsevasta omakotitalosta toisen naisen ruumis. Myös tätä 66-vuotiasta uhria oli puukotettu useita kertoja. 

Näistä kahdesta murhasta tuomittiin 42-vuotias mies. Vanhempi uhri oli miehen oma äiti ja nuorempaa, tekijälle entuudestaan tuntematonta, uhria mies seurasi baarista ja surmasi sen jälkeen.

Vuonna 2019 mies tuomittiin muun muassa kahdesta syyntakeettomana tehdystä murhasta.

MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa rikoskomisario Hannu Mensonen Oulun poliisista kertoo, että 42-vuotias mies oli ennen tekojaan ollut poliisin näkökulmasta ihan tavallinen kansalainen.

– Hän oli oikeastaan suht normaali kansalainen, että muutama ylinopeussakko ja sen jälkeen, juuri ennen näitä tekoja, oli yksi pahoinpitely ja ajoneuvoon liittyvä asia. Että ei juurikaan semmoista poikkeavaa ollut poliisilla tiedossa.

Mies saatiin kuitenkin liitettyä tekoihin teknisen näytön ja lopulta myös tunnustuksen perusteella.

Taustalla myös muita rikoksia

Mensonen kertoo Rikospaikassa, että kuulusteluissa tuli esiin myös kolmas, yrityksen asteelle jäänyt henkirikos, joka oli tapahtunut ennen kahta murhaksi asti edennyttä tekoa.

42-vuotias oli kuristanut vahvassa humalassa ollutta naista porttikongissa Raahen keskustassa. Nainen selvisi hengissä, mutta ei muistanut kuristamisesta mitään.

Mies syyllistyi aiemmin, tammikuussa 2017, myös raiskauksen yritykseen, jossa hän kertoi uhrilleen tappaneensa aiemminkin. Pari päivää tämän teon jälkeen hän kirjoitti päiväkirjaansa:

– En pystynyt siihen taaskaan.

Heinäkuussa 2017 mies kirjoitti päiväkirjaansa tapaamisesta Jennan kanssa ja siitä, kuinka hän tappaa naisen Raahen hautausmaalla rakastelun yhteydessä.

– Jenna nosti kätensä taivasta kohti ja huusi hurmioituneena. Ajattelin, että tämä oli täydellinen hetki hänelle. Kivi osui hänen takaraivoonsa, teksti kuului.

Kolme viikkoa ennen 25-vuotiaan naisen ja äidin henkirikoksia mies pohti kirjoituksissaan kuolemaa.

– Kaikki tuntuvat haluavan kuolla kätteni kautta: lapset, vanhukset, myös nuoret ja kauniitkin ihmiset.

Muita murhia ei kuitenkaan taustalta löytynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja