Poliisin kuvat: Näin Raahen murha-ase löytyi järven pohjasta – syytetty paljasti piilon vasta kaksi viikkoa sitten

0:35

Vasta 8. elokuuta Raahen kaksoismurhasta nyt syytettynä ollut mies avasi sanaisen arkkunsa rikospäivien tapahtumista. Samalla hän myös kertoi, mistä poliisi löytäisi teoissa käytetyn aseen, kääntöveitsen. Aseen lisäksi mies myös kuristi uhreja teon yhteydessä.

Murhattuaan jotain päiviä aiemmin ennestään tuntemattoman naisen surmasi hän sitten oman äitinsä. Kuulusteluissa hän kertoi, miten rikospaikalta poistuessaan hankkiutui eroon veitsestä, jolla vei kahden henkilön hengen.

– No minä olin jonkun aikaa sellaisen raivon vallassa, hirvittävän raivon, sitten se alkoi laantumaan ja ajaminen sujui ihan hyvin. Pysähdyin Järvelänjärven kiskan taakse ja heitin sinne järveen ne kamat, hän kertoi.

Peitteli jälkiään

Hän oli ottanut mukaansa äidiltään teossa käytetyn veitsen lisäksi mukin, lautasen ja lusikan, jota oli käyttänyt äitinsä luona. Astioiden osalta hän kertoi motiiviksi sen, ettei hänen käynnistään jäisi jälkiä.

Hän heitti esineet yksittäin laiturin päästä.

– Käytin voimaa heittämiseen, mutta on ihan hakuammuntaa, mistä kohti heitin tai mihin asti ne lensivät. En ole koskaan ollut mikään kummoinen heittäjä, että tuskin siinä on mitään urheilusuoritusta tapahtunut. Sellainen kokoon taitettu veitsi voi kyllä lentää pitkälle, hän arvioi.

Sukeltaja löysikin esineet järvestä, veitsen noin kymmenen metrin etäisyydeltä laiturista, mukin noin 15 metrin päästä. Mukissa luki ”maailman paras äiti”. Syytteen mukaan mies vihasi äitiään.

Otsikkoa korjattu 21.8.2018 kello 13.44: Mies kertoi veitsen kätköpaikasta noin kaksi viikkoa, ei kaksi päivää sitten.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja