Mies sytytti nukkuvan uhrin lakanan tuleen ja aiheutti tuskallisen kuoleman – hovioikeus piti murhatuomion voimassa

Hovioikeus piti voimassa parikymppisen miehen elinkautisen vankeustuomion Somerolla viime vuoden toukokuussa tapahtuneesta polttomurhasta.

Asiaa puitiin Turun hovioikeudessa, jossa mies käräjäoikeuden tapaan kiisti kuulusteluissa kertomansa seikat ja vaati lievempää rangaistusta.

Perui kertomuksensa oikeudessa

Mies oli poliisin kuulusteluissa kertonut sytyttäneensä uhrin lakanan tuleen humalaisena päähänpistona. Tulen roihahdettua hän oli toisen asunnossa nukkuneen henkilön kanssa paennut rivitaloasunnosta, jättäen uhrin palavaan asuntoon.

Oikeudessa hän kertoi kuitenkin valehdelleensa. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt miehen muuttunutta tarinaa uskottavana. Miehen selitystä vastaan puhui eritoten se, että palotutkinta puhui vahvasti miehen kertoman sytyttämistarinan puolesta.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tapaan, että mies oli aiheuttanut kohtalokkaan rivitalopalon.

Oikeus: Julma ja raaka murhapoltto vaaransi rivitalon asukkaat

Uhri oli tulipalon aikana tullut tajuihinsa ja pyrkinyt poispäin tulipalosta ennen palamistaan kuoliaaksi. Oikeus piti kuolintapaa erittäin tuskallisena ja näin tekoa myös erityisen raakana ja julmana. Se huomioi myös, että sytytetyssä rivitalossa oli lisäksi viisi muutakin asuttua huoneistoa, joihin tuli oli vaarassa levitä. Teko oli näin oikeuden mukaan tehty vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen.

Tuomiossa otetaan esille muun muassa se, että uhri oli ollut alkoholin ja unilääkkeiden vaikutuksen alaisena nukkumassa, kun hänen päällään ollut lakana sytytettiin tupakansytyttimellä tuleen. Tekijä ei ollut myöskään pyrkinyt herättämään uhria.

Vaikka miehen teko saattoikin hänen kuulustelukertomansa mukaisesti olla lyhytaikainen ja suunnittelematon, piti oikeus muut seikat huomioon ottaen tekoa törkeänä ja näin murhana.

Suuret korvaukset maksettavaksi

Vuonna 1996 syntynyt Micke Henri Mikael Häggman tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja tuhotyöstä.

Hänet määrättiin maksamaan kärsimyskorvauksia uhrin omaisille yhteensä reippaasti yli 20 000 euroa. Summa on kuitenkin pieni verrattuna rivitalon tuhosta maksettavaksi määrättyihin korvauksiin, jotka ovat yhteensä yli 200 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja