Mies salakuvasi naisystäväänsä ja eron jälkeen uhkasi videoin tuhota tämän kunnian, jos seksi ei jatku

2:01
Salakatselujutut ovat yleistyneet, mahdollisesti kuvausvälineistön pienenemisen ansiosta. Yksi tunnetuimmista tapauksista Suomessa koski juontaja Axel Smithin salakatselukohua.

Käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaistaustaisen miehen ehdolliseen vankeuteen salakuvatuilla seksivideoilla uhkailusta.

Mies oli kuvannut naista salaa näiden ollessa yhdynnässä vuonna 2019.

Kun suhde oli päättynyt, mies oli vaatinut naista löytämään hänelle uuden naisystävän. Mies uhkasi levittää arkaluonteisia tietoja ja tallenteita naisen yksityiselämästä tämän läheisille, jos tämä ei käyttäydy hänen vaatimallaan tavalla. Taustalla oli seurustelusuhteen päättyminen, sillä nainen vaati miestä avioon, mihin mies ei suostunut.

Mies uhkasi viesteissään, että jos nainen ei onnistu löytämään hänelle uutta naista, tämän pitää harrastaa hänen kanssaan seksiä kahdesti kuukaudessa. Uhkaus huoletti naista, jonka mukaan esimerkiksi heidän seksuaalista kanssakäymisestään koskevan materiaalin päätyminen julki veisi hänen kunniansa. Naisen uskonto ja kulttuuritausta tekivät esiaviollisen seksin harjoittamisesta ongelmallista.

Uskalsi lopulta ilmoittaa poliisille

Tilanne ratkesi, kun nainen teki miehestä rikosilmoituksen. Oikeudessa kuultiin todistajaa, joka kertoi tavanneensa naisen itkuisena, ja kuulleensa miehen uhkauksista ja vaatimuksista.

– Todistaja oli sanonut asianomistajalle, että tämä on Suomi, ei Afganistan ja että asianomistajan tulee tehdä rikosilmoitus, tuomiossa kerrotaan.

Oikeus hylkäsi syytteet kolmesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta raiskauksesta ja yhdestä raiskauksen yrityksestä. Mies katsottiin kuitenkin syylliseksi kolmeen salakatseluun ja yhteen pakottamiseen.

Mies tuomittiin 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä yhteensä 4 500 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja