Mies, saitko lahjaksi uuden parranajokoneen? Älä säikähdä ihosi reagointia

Moni isä saattoi saada tänä sunnuntaiaamuna (10.11.2013) lahjaksi itsetehtyjen korttien ja lahjojen ohella parranajokoneen huolehtivaiselta puolisolta tai hurmaavalta jälkikasvulta. Älä kuitenkaan säikähdä, jos ihosi reagoi epätoivotulla tavalla ensi kertaa sänkeä siistiessäsi tai partaa ajaessasi uudella koneella.

Suomalaisen miehen partakarvat on paksua tekoa, mikä tuo omat haasteensa säännölliseen parranajoon. Moni – etenkin partahöyliin tottunut mies – saattaa hämmentyä, kuinka iho reagoi uuden parranajokoneen kanssa ensimmäisillä käyttökerroilla. Iho saattaa nimittäin huomattavasti ärtyä.

– Kun ottaa käyttöön ensimmäistä kertaa käyttöönsä esimerkiksi pyöriväteräisen parranajokoneen, on hyvä pitää mielessä, että tuotetta voi joutua käyttämään kolmisen viikkoa ennen kuin iho tottuu siihen, Riitta LindroosRemingtonilta kertoo.

– Ihon ärtyneisyys kuuluu asiaan, ennen kuin iho tottuu uuteen parranajokoneeseen, uuteen ajotapaan ja erilaisiin teriin, kuten pyöröterään tai teräverkolliseen malliin.

Riitta Lindroosin mukaan partakoneen hyviin puoliin kuuluvat muun muassa tehokkuus sekä hellävaraisuus.

– Tärkeää on, että partakone leikkaa tehokkaasti, ja ettei se revi partakarvaa. Jos koneen terät ovat tylsät, se tuntuu hyvin ikävältä ja repivältä.

Lindroos myös muistuttaa, että miesten on tärkeää kiinnittää huomiota ihon hoitoon sekä ennen että jälkeen parranajoa.

– Ihoa rauhoittavat partabalsamit ja -geelituotteet ovat todella suosittuja, ja miehet käyttävätkin niitä nykyään paljon. Erilaisilla kosteusvoiteilla saa parranajon jälkeen ihoa rauhoitettua, Lindroos ohjeistaa.

– Tässä näkee myös uuden sukupolven: miehet käyttävät yhä enemmän esimerkiksi silmänympärysvoiteita, eikä enää mennä vaimon purkille: miehet haluavat omat ihonhoitotuotteensa.

Lue myös:

Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat