Mainos

Mies ryösti Alepasta 17,95 euron lihat - puoli vuotta linnaa

Helsingin käräjäoikeus passitti parinkympin lihat Porvoonkadun Alepasta ryöstäneen miehen vankilaan. Alun perin myymälävarkautena alkanut tilanne kääntyi ryöstöksi, kun 23-vuotias mies töni ja löi myyjää.

Rikos tapahtui 10. toukokuuta Porvoonkadun Alepassa Helsingin Kalliossa. 23-vuotias mies oli ollut todistajan kertoman mukaan humalassa ja käyttäytynyt sekavasti. Hän oli piilottanut hupparinsa alle 17,95 euron arvosta lihaa ja poistunut kaupasta.

Varkaus oli huomattu ja kassanhoitaja lähti miehen perään. Kadulla varas tuli kuitenkin myyjää vastaan ja mies meni takaisin kauppaan. Hän oli unohtanut Valintatalon muovikassinsa kassalle.

Sisällä myyjä ilmoitti, että 23-vuotiaan on maksettava ostoksensa ja odotettava vartijoita. Tästä mies kimpaantui niin, että tönäisi myyjän ovea vasten. Myyjä pyörähti ympäri, kun takana ollut ovi aukesi ja sen jälkeen hän sai iskun takaraivoonsa.

Kaupassa ollut asiakas taltutti 23-vuotiaan.

Käräjäoikeuden päätöksestä ei ilmene tarkemmin mitä lihaa 23-vuotias oli varastanut.

Oikeus ei uskonut vahinkoon 

23-vuotias sai oikeudessa syytteen ryöstöstä. Hänen mukaansa kyse oli vain varkaudesta ja pahoinpitelystä. Mies kiisti lyöneensä tahallaan myyjää, vaan oli vain huitonut ja osunut vahingossa.

Oikeus katsoi teon ryöstöksi, koska 23-vuotias oli kohdistanut väkivaltaa myyjään kahdesti. Vaikka saalis oli pieni, väkivalta painoi teon ryöstöksi. Nainen joutui nyrkiniskun aiheuttamien vammojen takia sairauslomalle, joka jatkuu edelleen.

23-vuotias on tuomittu aikaisemmin ryöstön yrityksestä ja kolme kertaa väkivaltarikoksista 2012-2013. Näistä kahdessa oli kyse useammista pahoinpitelyistä.

Oikeus käytti rangaistusta mitatessaan koventamisperustetta, koska 23-vuotiaan toiminta osoittaa ilmeistä piittaamattomuutta lain käskyistä ja kielloista.

Käräjäoikeus langetti kuuden kuukauden tuomion ehdottomana. 23-vuotiaan on maksettava myyjälle korvauksia yhteensä 2500 euroa.

Juttua käsiteltiin kahden tuomarin ja kolmen lautamiehen kokoonpanossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.