Mies puukotti Prisman vartijaa pahasti kaulaan Vantaalla – päivitteli tekoaan oikeudessa ja sanoi olevansa lääkäri

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Vantaan Tikkurilassa kaupan vartijaa kaulaan puukottaneen miehen.

Vuonna 1986 syntynyt Abdinasir Mowlid Hussein tuomittiin viiden vuoden vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä.

Väkivallanteko tapahtui keskellä lauantaipäivää Tikkurilan Prismassa viime joulukuun 1. päivä.

Vartija oli ottanut kenkiä anastamassa olleen Husseinin kiinni ja taluttanut tätä, kun Hussein oli tarttunut takkinsa taskussa olleeseen veitseen ja iskenyt vartijaa kaulaan täysin yllättäen.

Veitsi oli anastettu hetkeä aiemmin.

Vartija sai tilanteessa niskasta leukakulmaan ulottuneen laajan viiltohaavan, joka vaati välitöntä leikkaushoitoa. Viilto aiheutti miehelle myös muita vammoja, kuten pään kiertäjälihaksen katkeamisen sekä kosmeettisia haittoja pään alueelle.

Olisi voinut osua kaulavaltimoon

Oikeudessa Hussein myönsi puukottaneensa vartijaa, mutta kiisti yrittäneensä tappaa tätä.

Hän kertoi olleensa teon jälkeen järkyttynyt asiasta ja ihmetelleensä, miksi toimi niin kuin toimi. Mies kertoi olevansa koulutukseltaan lääkäri ja todenneensa, että "onneksi veitsi ei osunut valtimoon".

Oikeus katsoi, että mies syyllistyi tapon yritykseen.

– Ottaen huomioon viillon sijainti ja pituus, * (uhrille) aiheutuneiden vammojen vakavuus, tekovälineenä käytetyn veitsen terän pituus ja Husseinin koulutuksekseen ilmoittama lääkärinkoulutus, käräjäoikeus katsoo, että Husseinin on tullut ymmärtää, että * kuolema olisi voinut olla kaulaan viiltämisen vähintäänkin todennäköinen seuraus, tuomiossa perustellaan.

Oikeuden mukaan oli vain sattumaa, ettei veitsi osunut vartijan kaulavaltimoon.

Myös muita rikoksia

Tapon yrityksen lisäksi Hussein tuomittiin laittomasta uhkauksesta sekä törkeästä ryöstöstä. Rikosnimikkeet liittyvät samaan tilanteeseen Tikkurilan Prismassa.

Tuomion yhteydessä käräjäoikeus määräsi täytäntöönpantavaksi Husseinille aiemmin tuomitun 4 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen pahoinpitelyrikoksista.

Yhteensä istuttavaa miehelle määrättiin 5 vuotta. Vankeusrangaistus on ehdoton.

Vankeusrangaistuksen päälle Hussein joutuu maksamaan puukotuksen uhrille yhteensä 26 000 euroa korvauksia kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta, kärsimyksestä sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja Hussein on ilmoittanut olevansa tyytymätön tuomioon. Tuomiosta on aikaa valittaa maaliskuun loppupuolelle saakka.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja