Epäilty terroriteko Tel Avivissa: Ihmisiä päin ajettu, epäilty alkoi autosta noustuaan puukottaa siviilejä

Epäilty terroriteko Tel Avivissa 1:07
Video näyttää hetket iskun jälkeen.

Välimeren rannalla Israelissa sijaitsevassa Tel Avivin kaupungissa on tehty terroriteko ajamalla autolla ihmisiä päin, kertovat muun muassa BBC ja Reuters.

Hyökkäyksessä on mediatietojen mukaan seitsemän loukkaantunutta. Kolme heistä on ilmeisesti loukkaantunut vakavasti.

Viranomaiset ovat BBC:n mukaan vahvistaneet, että epäilty ajoi kauppakadulla seisseitä jalankulkijoita päin ja alkoi autosta noustuaan puukottaa siviilejä terävällä esineellä.

Poliisipäällikkö Yaakov Shabtain mukaan ohi kulkenut, asetta kantanut siviili ampui hyökkääjän kuoliaaksi. Poliisipäällikön mukaan epäilty oli palestiinalainen Länsirannalta.

Israelissa on oltu varuillaan palestiinalaisten hyökkäysten varalta siitä lähtien, kun Israel eilen aloitti suuren sotilasoperaation Länsirannalla Palestiinan alueella sijaitsevassa Jeninissä. Tuhannet ihmiset ovat paenneet Jeninissä sijaitsevalta pakolaisleiriltä operaation alkamisen jälkeen.

BBC:n mukaan palestiinalainen militanttiryhmä Hamas, jonka Yhdysvallat, EU, Israel, Kanada ja Egypti ovat luokitelleet terroristijärjestöksi, on antanut aiheesta lausunnon, jossa se kuvailee hyökkäystä "sankarilliseksi" ja "luonnolliseksi vastaukseksi" Israelin toimiin Länsirannalla.

Uutista on korjattu kello 19.04: korjattu tapahtumapaikan kuvaus "kauppakeskuksesta" "kauppakaduksi".

 

Lue myös:

    Uusimmat