Pittsburghin ampuja huusi karut sanat ennen tulitusta – teko voi johtaa kuolemantuomioon

Pittsburgh järkyttyi 1:43

Yhdysvalloissa Pittsburghissa synagogahyökkäyksestä epäiltyä miestä syytetään rikoksista, jotka voivat johtaa kuolemantuomioon, kertoo maan oikeusministeriö.

Pittsburghin viranomaiset vahvistavat, että ampumisessa kuoli yksitoista ihmistä ja kuusi haavoittui. Poliisi otti nopeasti kiinni epäillyn ampujan. Haavoittuneiden joukossa on neljä poliisia. 

Ampumisesta epäilty Robert Bowers huusi uutistoimisto Reutersin mukaan rynnätessään synagogaan: "Kaikkien juutalaisten on kuoltava". Hän oli aikaisemmin kirjoittanut sosiaaliseen mediaan samansuuntaisia viestejä.

46-vuotias Bowers avasi tulen synagogassa jumalanpalvelukseen kokoontuneita ihmisiä kohti. Synagogassa vietettiin sapattia ja vauvan nimenantojuhlaa. 

Raskas aseistus

Poliisin mukaan ampujalla oli mukanaan puoliautomaattikivääri ja kolme käsiasetta.

Reuters kertoo poliisilähteitä lainaten, että ampuja oli poistumassa synagogasta hirmutyön tehtyään, kun hän törmäsi uniformupukuiseen poliisin. Alkoi laukaustenvaihto, jonka aikana Bowers palasi synagogaan.

Sen jälkeen paikalle hälytettiin suomalaista Karhu-ryhmää vastaava Yhdysvaltojen poliisin erikoisyksikkö SWAT. Bowers saatiin kiinni nopeasti. Mies kuljetettiin sairaalaan, jossa hänellä todettiin lukuisia ampumahaavoja.

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan miestä syytetään 29 rikoksesta. Syytteet voivat johtaa kuolemantuomioon.

Yhdysvaltain oikeusministeri Jeff Sessions luonnehti hyökkäystä vastenmieliseksi ja tähdensi, että maassa ei ole minkäänlaista sijaa uskontoon perustuvalle vihalle ja väkivallalle.

Lue myös:

    Uusimmat