Mainos

Mies pakotettiin ryöstämään R-kioski

Helsingin rikospoliisi on selvittänyt R-kioskiin loppukesällä tehdyn aseellisen ryöstön. Ryöstö tapahtui 6. elokuuta illalla Kontulassa osoitteessa Linnoittajantie 1.

Kioskiin oli tullut kommandopipolla kasvonsa naamioinut mies, joka naismyyjää käsiaseella uhaten oli saanut kassasta hieman rahaa. Rahat saatuaan mies oli pahoitellut myyjälle tapahtunutta.

Mies pääsi pakenemaan paikalta, mutta poliisi sai hänet tutkimuksissaan selville. Mies kertoi, että hänet oli pakotettu muiden toimesta tekemään ryöstö maksamattoman velan vuoksi. Hän oli kolaroinut lainaamansa auton, eikä ollut pystynyt korvaamaan kolarivaurioita.

Hänet oli houkuteltu tapaamispaikalle Mellunmäen metroaseman lähistölle, jossa odotti kaksi miestä, joista toisen hän tunsi ennestään. Mies oli mennyt henkilöautoon, jossa velkaa ryhdyttiin perimään.

Kun mies ei ollut saanut rahaa järjestymään, ajettiin autolla Linnoittajantielle kioskin lähettyville. Autossa toinen miehistä oli antanut velalliselle käsiaseen ja kommandopipon ryöstöä varten. Mies ei kertomansa mukaan uskaltanut vastustella, vaan teki mainitun rikoksen.

Mies lähti teon jälkeen juosten pakoon, eikä ehtinyt pysähtyä lähistöllä odottavien rikoskumppaneiden auton luo, koska henkilökuntaan kuuluva nainen oli lähtenyt juoksemaan tekijän perään. Autossa odottaneet miehet eivät saaneet rahoja. Tekoon käytettyä asetta ei ole löydetty.

Asia on edennyt syyttäjälle. Teon vuoksi on vangittu teon myöntänyt 28-vuotias mies, aseen luovuttanut 35-vuotias mies sekä tekopaikalle auton kuljettanut 41-vuotias mies. Kaikilla vangituilla on aikaisempaa rikollista taustaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.