Mies pahoinpiteli seitsemänkymppisiä aasialaisnaisia sattumanvaraisesti USA:ssa – korona-aika vaikuttanut huolestuttavasti: "Aasia-vastaiset näkemykset lisääntyneet"

Järjetöntä väkivaltaa: Mies pahoinpiteli yli seitsemänkymppisiä aasialaisia naisia sattumanvaraisesti – korona-aika vaikuttanut huolestuttavasti :"Aasia-vastaiset näkemykset ovat lisääntyneet" 1:35
Varoitus: Videon kuvat saattavat järkyttää.

Kaksi aasialaista yli 70-vuotiasta naista pahoinpideltiin sattumanvaraisesti Yhdysvalloissa. 34-vuotias epäilty mies on poliisin hallussa, kertoo muun muassa NBC

Pahoinpitelyt tapahtuivat Tenderloinissa San Franciscossa syyskuussa viikon välein toisistaan. 

Kaupungin johtohenkilöt sekä aasialaisten yhteisöjen edustajat tuomitsivat väkivallan eilen.

– On surullista ja tuomittavaa, että tätä yhteisöä kohtaan on hyökätty useasti viime aikoina. Kiinalaiset ja kaakkoisaasialaiset vanhukset ovat kävelleet rauhassa ja heidän kimppuunsa on hyökätty järjettömästi, sanfranciscolainen poliitikko Matt Haney sanoi. 

Pahoinpitelyjen sanotaan olevan vain jäävuoren huippu kaikista San Franciscon Chinatownissa tapahtuneista rikoksissa. 

34-vuotias mies on pidätetty epäiltynä pahoinpitelyistä. Häntä kohtaan on nostettu useita syytteitä.  

– Emme tiedä tarkkaan, mikä tätä henkilöä motivoi toteuttamaan nämä hyökkäykset. Vastaavissa tapauksissa on havaittavissa huolestuttavaa nousua, Haney kertoo. 

Monet yhteisöjen edustajista kertoivat havainneensa kasvavaa jännitettä ja vihamielisyyttä koronapandemian aikana. 

– Aasia-vastaiset näkemykset ovat lisääntyneet, Kaakkois-Aasian kehityskeskuksen edustaja Judy Young sanoo. 

– Olen asunut täällä 20 vuotta. En ole koskaan nähnyt vastaavia satunnaisia hyökkäyksiä kaduilla. Se on järkyttävää, Tenderloinissa asuva Connie Moy kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat