Aasialaistaustaiset käsittämättömien viharikosten kohteena USA:ssa, syynä Kiinasta lähtenyt koronavirus – yhden päälle kaadettu happoa, toista hakattu sateenvarjolla päähän

Aasialaistaustaisiin kohdistuneet rikokset lisääntyneet Yhdysvalloissa, poliisi julkaisi karmeat tilastot huhtikuulta – yhden päälle kaadettu happoa, toista hakattu sateenvarjolla päähän 1:20
Kiinan Wuhanista lähtöisin oleva koronavirus on lisännyt rikoksia aasialaistaustaisia kohtaan.

Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion poliisi on julkaissut korona-aikaisia rikostilastoja. Tiettyyn väestöön on kohdistunut enemmän rikoksia kuin aiemmin.

NYPD:n rikostilastot kertovat huhtikuulta synkän totuuden. Aasialaistaustaiset amerikkalaiset ovat joutuneet erilaisten rikosten uhreiksi koronaviruksen ajettua maailman pandemiaan.

Poliisin tietoihin on tullut huhtikuun aikana 14 viharikosta, jotka ovat kohdistuneet 15 aasialaistaustaiseen henkilöön. Poliisin mukaan kaikkien tapausten motiivina on ollut Kiinan Wuhanista lähtöisin oleva covid 19-tauti.

Kaatoi happoa päälle, hakkasi sateenvarjolla

Rikosten kirjo on poliisin tilastojen mukaan laaja. Uhreihin on kohdistunut niin fyysistä väkivaltaa kuin rasistista huutelua.

Huhtikuun alussa Brooklynissa eräs mies kaatoi aasialaistaustaisen amerikkalaisnaisen päälle jonkin sortin happoa, kun nainen oli viemässä roskia ulos. Tekijä on edelleen vapaalla jalalla.

Queensin alueella puolestaan tuntematon mieshenkilö huuteli rasistisia kommentteja 36-vuotiaalle aasialaistaustaiselle naiselle.

Kun nainen yritti ottaa puhelimellaan kuvan huutelijasta, mies läpsäisi naisen puhelimen maahan. Myöskään tätä tekijää poliisi ei ole saanut kiinni.

Poliisi kaipaa vinkkejä myös tapauksesta, jossa nuori naishenkilö hakkasi hänelle entuudestaan tuntematonta aasialaistaustaista naista sateenvarjolla päähän. Tapaus sattui paikallisbussissa.

Tapausten määrä tilastoja suurempi

NYPD muistuttaa, että heidän tiedoissaan on ainoastaan raportoidut tapaukset ja että rikosten todellinen lukumäärä on paljon suurempi.

Aasialaistaustaisiin kohdistuneiden viharikosten määrä on huomattava myös siten, että yleisesti rikosten kokonaismäärä on laskenut viime kuussa lähes 30 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Lähde: Abc7ny

Lue myös:

    Uusimmat