Mies, oletko ostamassa rakkaallesi rintaliivit? Ota nämä seikat huomioon

Moni ajattelee, että seksikkäiden alusvaatteiden ostaminen kumppanille lahjaksi olisi mieluisa yllätys. Oikean kokoisten rintaliivien löytäminen on kuitenkin haastavaa – naisille itselleenkin.

Romanttisessa mielessä kauniiden alusvaatteiden ostaminen omalle rakkaalle on viehkeä, jopa seksikäs ajatus. Kuitenkin sopivien rintaliivien löytäminen on haastavaa, sillä naisen rintaliivien koko on muuttuvainen – ainoastaan sovittamalla löytyy mitä parhain malli ja koko. Monet miehet saattavatkin olla varsin tietämättömiä siitä, miten rintaliivien koosta ylipäätään otetaan selvää.

Seuraa MTV Lifestylea Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Jos kuitenkin haluat ilahduttaa kumppaniasi uusilla rintaliiveillä tai alusvaatesetillä, käänny rohkeasti alusvaatelaatikoston puoleen. Älä siis suuntaa kaupoille mutu-tuntumalla, vaan toimi ensin tarkkana salapoliisina.

Näin ostat oikeankokoiset rintaliivit

Kirjaa koko kokonaan ylös
– Tarkista, minkä kokoisia rintaliivejä kumppanillasi entuudestaan on: ota huomioon sekä ympärysmitta että kuppikoko ja kirjoita ne itsellesi ylös. Koon löydät rintaliiveissä olevasta pesulapusta: koko on ilmoittettu esimerkiksi muodossa 75B, 65G tai 70C: lukumäärä vastaa rintaliivien ympärysmittaa, kirjain kupin kokoa. 

Suosi suosituinta
– Jos kumppanillasi on monia rintaliivejä, katso oikea koko niistä, joita hän käyttää eniten: naisten rintojen koko voi vaihdella huomattavasti esimerkiksi vuosien saatossa ja painonvaihteluiden myötä ja laatikosta voi löytyä vanhojakin liivejä, jotka eivät enää istu.

Mikä malli on kyseessä?
– Rintaliivien leikkaus ja materiaali voivat vaikuttaa rintaliivien istuvuuteen. Kiinnitä myös huomiota, minkä malliset rintaliivit ovat: push up, balconette? Kaikki mallit eivät nimittäin sovi
kaikille rinnoille. Jos et ole varma rintaliivien mallista, ota niistä esimerkiksi kännykälläsi kuva, jonka voit näyttää alusvaateliikkeen myyjälle.

Suosi samaa sarjaa
– Saman kokotaulukon tulisi päteä suurimmassa osassa eri brändien liiveissä, joten selvittämällä oikean koon olet jo oikeilla jäljillä. Mutta jos haluat olla vielä varmempi, tarkista pesulapusta rintaliivien merkki ja osta samanmerkkiset ja -malliset rintaliivit.

Hanki sekä ylä- ja alaosa
– Ota myös selvää kumppanisi alushousujen koko: moni nainen haluaa yhteensopivat rintaliivit ja alushousut! Osta sellainen malli, jota hän itse suosii: unohda stringit, jos rakkaasi vaatelaatikosta ei niitä löydy.Kysy apua
– Käänny rohkeasti alusvaateliikkeessä myyjän puoleen, jos rintaliiviostokset eivät ole sinulle tuttua puuhaa. On huomattavasti parempi vaihtoehto kysyä neuvoa, kuin vaeltaa neuvottomana.

Varmista vaihto-oikeus
– Vaikka olisitkin noudattanut yllä olevia ohjeita, saattaa olla, etteivät ostamasi rintaliivit kuitenkaan sovi malliltaan tai muodoltaan. Varmista, että vaihto-oikeus on olemassa, kun ostat rintaliivit lahjaksi.

Osan vinkeistä neuvoi alusvaateliike Changen aluepäällikkö Tarja Muikku.

Lue myös:

    Uusimmat