Mainos

Mies myrkytti vauvanruokapurkkeja ja vei niitä kauppoihin – tuomittiin yli 12 vuoden vankeuteen

Saksalaismies on tuomittu vankilaan myrkytettyään vauvanruokaa ja aseteltuaan sitä kauppoihin myytäväksi.

54-vuotias mies myönsi myrkyttäneensä vauvanruokapurkkeja ja asettaneensa niitä kaupan hyllyille myyntiin, jonka jälkeen hän kiristi vauvanruokavalmistajia tarjoutumalla tunnistamaan myrkytetyt purkit rahaa vastaan, kertoo BBC.

Mies myrkytti purkkeja etelä-Saksassa sijaitsevassa Friedrichshafenin kaupungissa viime vuonna, ja hänet tuomittiin 12,5 vuodeksi vankilaan.

Myrkkyä riittävästi lapsen tappamiseen

Mies oli myrkyttänyt vauvanruokapurkit hajuttomalla ja nestemäisellä etyleeniglykolilla, joka määrällisesti olisi riittänyt tappamaan lapsen.

Tämän jälkeen hän oli lähettänyt sähköpostiviestejä vauvanruokavalmistajille, ja kiristänyt heitä toteamalla, että ellei hänelle lähetetty lähes 12 miljoonaa euroa lunnaina, hän jatkaisi tuotteiden myrkyttämistä.

Myrkkyjäänteitä löydettiin useammasta purkista tarpeeksi suurissa määrin, jotta miestä voitiin syyttää viidestä murhanyrityksestä.

Vetosi mielenhäiriöön

Mies kertoi oikeudessa puolustuksekseen, että myrkyttämisen aikoihin hänellä oli ollut kaksisuuntainen mielialahäiriö ja hän oli käyttänyt alkoholia ja lääkkeitä sekaisin. Psykiatrisen arvion mukaan mies oli kuitenkin toimissaan syyntakeinen.

Miehen myrkyttämät ruokapurkit johtivat viime vuonna kansallisen hätätilan julistamiseen eteläiseen Saksaan, jossa myrkkyä alettiin seulomaan tiuhaan tahtiin eri ruokapurkeista.

Pääsyyttäjä Peter Vobillerin mukaan oli onnenkantamoinen, ettei yhdenkään lapsen henki vaarantunut.

Katso videolta järkyttävä hetki, kun viikon ikäinen vauva meni yhtäkkiä siniseksi ja oli tukehtua.

0:38

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja