Mies antoi kodittomille myrkytettyä ruokaa ja videoi reaktiot Kaliforniassa – 19 vuoden vankeus uhkaa

38-vuotias mies on saanut syytteen kahdeksan kodittoman ihmisen myrkyttämisestä viime kuussa Orange Countyssa, Kaliforniassa. Useat heistä joutuvat sairaalahoitoon myrkytyksen takia.

LA Times kertoo miehen antaneen myrkytettyä ruokaa useina eri kertoina ja myös kuvanneen ihmisten reaktiot. Hänen epäillään laittaneen ruokaan pippurisumutteen kaltaista myrkkyä, joka on kaksi kertaa poliisin käyttämää pippurisumutetta voimakkaampaa.

Osalle uhreista mies kertoi, että he ovat mukana tulisen ruuan syöntikilpailussa. Osalle hän tarjosi aterioina myrkytettyä ruokaa ja olutta.

Ruokaa syöneet saivat myrkystä muun muassa kouristuksia ja heidän oli vaikea hengittää. Myrkky sai osan oksentamaan ja tuntemaan voimakasta vatsakipua.

Syyttäjä sanoo kodittomien joutuneen kohteeksi haavoittuvuutensa tähden.

–  Heidät myrkytettiin sairaassa viihdytyksen muodossa, jossa heidän kärsimyksensä taltioitiin, jotta hyökkääjä voisi elää tapahtumat yhä uudelleen, syyttäjä sanoi lausunnossaan.

Mies on saanut syytteet törkeistä pahoinpitelyistä. Jos hänet todetaan syylliseksi, hän saattaa joutua vankilaan yli 19 vuodeksi.

Syytteistä kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat