Mies meni kuntosalin suihkuun paljain jaloin – varoittaa nyt muita kohtalostaan: "Pahinta kipua, jota olen koskaan joutunut kokemaan"

Eräänä kohtalokkaana päivänä miehen suihkusandaalit unohtuivat kotiin. Nyt hän varoittaa muita ankeasta kohtalostaan.

Käytkö kuntosalin suihkussa paljain jaloin? Et enää tämän jälkeen, vakuuttaa Men's Health -lehti.

Radiokanava Houston’s 94.5 The Buzzin kuuntelija kertoi anonyymisti tarinansa siitä, mihin kengättömyys voi johtaa. Hän kävi kesken työpäivän treenaamassa juoksua, koska valmistautui maratoniin.

Tavallisesti teksasilaismies käytti sandaaleja kuntosalinsa suihkutilassa, mutta eräänä kohtalokkaana päivänä ne unohtuivat kotiin. Mies päätti tästä huolimatta mennä suihkuun, koska ei halunnut mennä työpaikalleen hikisenä.

HPV

 • Papilloomaviruksia tunnetaan noin 100
 • Tarttuu iho- ja sukupuolikontaktissa
 • Osa sukupuolielinten HPV-infektioista etenee syöviksi
 • Myös osa pään ja kaulan syövistä
 • Kahdeksan ihmistä kymmenestä saa HPV-tartunnan elämänsä aikana
 • Joka kolmannella hiukan yli 20-vuotiaalla naisella on tälläkin hetkellä HPV-tartunta
 • Ei erityistä hoitoa, valtaosa infektioista paranee itsestään vuoden kuluessa
 • Paras keino suojautua on HPV-rokote

Lähde: Thl.fi

Suihkukokemuksen jälkeen hänen jalkapohjaansa kuitenkin kehittyi kova, kutiava patti.

– En ajatellut sitä sen kummemmin. Ajattelin, että olin vain astunut johonkin, ja tämä oli kehoni vastine vierasesineeseen.

Lopulta mies kävi patin vuoksi lääkärissä, joka diagnosoi kyhmyn hyvälaatuiseksi kasvaimeksi. Sen oli aiheuttanut HPV eli papilloomavirus.

Mies halusi jatkaa treenaamista ja yritti hoitaa kasvainta kotikonstein. Puolen vuoden ajan hän kokeili erilaisia hoitomuotoja, kunnes viimein palasi lääkärin puheille.

Infektion vuoksi mies joutui turvautumaan lääkkeeseen, joka ”tappaa” kasvaimen: ideana on saada keho taistelemaan infektiota vastaan ja tuhoamaan se luonnollisesti.

– Tästä seurasi lähes pahinta kipua, jota olen koskaan joutunut kokemaan, ja jota olen joutunut kestämään yli vuoden, mies kuvaa.

Hoito vaati viikoittaisia lääkärikäyntejä, joiden aikana osa ihoa poistettiin, ja lääkeainetta levitettiin uudelle ihoalueelle.

– Tätä jatkui muutaman kuukauden, ja virus päätti levitä. Yksi syylä muuttui nopeasti viideksi. Kun hoito ei enää tehonnut, siirryin toiselle lääkärille, joka oli lähempänä kotiani.

Hoitoa jatkettiin, mutta sen intensiteetti muuttui. Kovien hoitojen vuoksi koko jalka turposi, eikä sillä voinut kävellä.

– Kipu oli musertava, mies kuvaa.

Lopulta hän ei enää kestänyt, vaan valitsi leikkaushoidon. Hänelle tehtiin kokeellinen ihosiirre, joka vaikuttaa auttaneen, mutta jalkapohjien avohaavojen vuoksi mies ei voinut pitkään aikaan edes kävellä.

– Tee itsellesi palvelus, pidä kenkiä kaikissa julkisissa tiloissa, joissa on vettä, mies neuvoo muita.

Miehen suunnittelema maraton luonnollisesti jäi väliin  – ymmärrettävästä syystä.

 

**

2:48

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

  MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.