Mies lähestyi todistajana kuultua naista oikeudessa ja teki viiltämiseleen kaulaansa: "Kerro pojallesi terveisiä..."

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 28-vuotiaan miehen sakkoihin laittomasta uhkauksesta, joka tapahtui Espoon käräjäoikeuden tiloissa joulukuussa 2017. Tuomittu oli lähestynyt oikeudessa tuntemansa miehen äitiä.

Nainen oli oikeudessa todistajana rikosasiassa, joka liittyi hänen poikaansa. Asianomistajana jutussa oli 28-vuotiaan miehen avopuoliso.

28-vuotias oli lähestynyt toisen miehen äitiä oikeuden tiloissa ja sanonut hänelle "kerro pojallesi terveisiä, että on varpaillaan". Tämän jälkeen hän oli tehnyt kädellään viiltämiseleen kaulaansa.

Uhattu mies kertoi kokeneensa uhkauksen pelottavaksi. Kaksi miestä tunsivat toisensa entuudestaan ja heillä oli huonot välit. 28-vuotias mies kertoi suorastaan vihaavansa toista miestä ja olleensa oikeuskäsittelyssä voimakkaassa tunnetilassa. Hän kuitenkin kiisti kaikki syytteet.

Miestä syytettiin laittoman uhkauksen lisäksi oikeuden käytössä kuultavan uhkaamisesta, mutta tämä syyte hylättiin. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen 30 päiväsakkoon, josta kertyy maksettavaa 180 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja