Mies kyllästyi liikenneruuhkiin – kehitti lentävän drone-auton

Airbus suunnittelee lentävää sähköautoa 2:03

Filippiiniläinen keksijä on kehitellyt "lentävän auton", jonka lentoteknologia perustuu droneihin, kertovat LadBible ja Yahoo Lifestyle.

VIDEO: Tällainen on Airbusin suunnittelema lentävä sähköauto!

Lentäviä autoja on voinut tähän mennessä nähdä vain scifi-elokuvissa, mutta nyt yhden sellaisen voi myös Filippiineillä. Quezon Cityssä asuva Kyxz Mendoza on nimittäin kehittänyt oman lentävän drone-autonsa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mies aloitti keksintönsä kehittämisen kuusi vuotta sitten, sillä hän oli kyllästynyt suurkaupungin liikenneruuhkiin. Tässä kuussa Mendoza on vihdoin onnistunut ensimmäisessä testilennossaan.

Lentoaika vain vartin

Miehen kehittelemä yksipaikkainen lentävä auto, joka kulkee nimellä Koncepto Milenya, nousi yli 7,5 metrin korkeuteen. 


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se on lentävän auton tyyppinen kulkuväline, joka käyttää drone-teknologiaa tai multikopteriteknologiaa lentääkseen. Se on kuin drone-auto, Mendoza selittää.

Tukeva laite toimii akulla, mutta voi valitettavasti lentää 2,5 tunnin latauksella vain 12–15 minuuttia.

Kaupalliseen levitykseen

Onnistuneen koelennon jälkeen Mendoza haluaa suunnitella laitteesta kaksipaikkaisen version, ja aloittaa sen massatuotannon. Mies kehittelee nyt suurempaa dronea, joka on rakennettu metallirungosta ja hiilikuitu-ulkokuoresta.

Nyt Mendozan johtama keksijöiden joukko etsii rahoitusta saadakseen auton kaupalliseen levitykseen.

Mendozan drone-auto ei kuitenkaan ole ainoa viimeaikoina esitelty lentävä auto. Muun muassa Audi ja Airbus suunnittelevat yhdessä autonomista, lentävää taksia ja hollantilainen PAL-V on hankkinut jo omalle mallilleen viranomaisilta luvat.

Lähteet: LadBible, Yahoo Lifestyle, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat