Mies kuoli julman pahoinpitelyn päätteeksi – kuristettiin elottomaksi pesäpallomailalla hakkaamisen ja sukuelimille lyömisen päätteeksi

Kovimpien väkivaltarikosten määrä kasvussa – KRP ennakoi Suomeen lisää jengejä 8:06
KRP:n mukaan kovimpien väkivaltarikosten määrä on kasvussa.

Joukkoa miehiä ja naisia vaaditaan tuomiolle tapauksessa, jossa mies kuoli julman väkivallan päätteeksi Mänttä-Vilppulassa viime helmikuussa.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan miestä oli riidan päätteeksi kuristettu ja sen jälkeen pahoinpidelty potkimalla sekä nyrkein ja pesäpallomailalla lyömällä.

Iskuja oli kohdistunut päähän, keskivartaloon sekä miehen haaroväliin. Pahoinpitelyn jälkeen kuristamista oli jatkettu niin, että mies oli tukehtunut. Tukehduttamisen aikana miestä oli pidetty selällään pitämällä tämän jaloista kiinni siihen asti, että mies lopetti rimpuilun.

Syyttäjä vaatii päätekijälle ensisijaisesti yhdeksän vuoden vankeustuomiota taposta. Toissijaisesti syyttäjä vaatii hänelle tuomiota törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Lisäksi asiassa vaaditaan tuomioita eri henkilöille esimerkiksi avunannosta kuolemaan johtaneisiin tekoihin ja miehen pahoinpitelyistä tämän ollessa hengissä.

Uhri oli 1980-luvulla syntynyt mies, ja teosta epäillyt ovat hänen kanssaan samaa ikäluokkaa.

Lue myös:

    Uusimmat