Mies kuoli ja toinen sai vakavan myrkytyksen Glo-hotellin sviitissä – tapaus johti poliisin kansainvälisen liigan jäljille

Glo-hotellin sviitissä tapahtunut huumekuolema vuonna 2009 johdatti poliisin kansainvälisen liigan jäljille 11:23
Glo-hotellin sviitissä tapahtunut huumekuolema vuonna 2009 johdatti poliisin kansainvälisen liigan jäljille

Helsingin keskustassa sijainneen designhotelli Glon sviitissä tapahtunut kuolemantapaus johti poliisin kansainvälisen liigan jäljille. 

Luksushotellin sviitistä löytyi yksi kuollut ja toinen, vakavan huumeyliannostuksen saanut joulukuussa 2009. 

Hätäkeskus sai hälytyksen itsenäisyyspäivän jälkeen, 7. joulukuuta puoliltapäivin, hotelli Glohon. Ilmoituksen mukaan hotellin sviitissä oli myrkytysoireisia ihmisiä.

– Sieltä on ainakin kaksi ihmistä lähtenyt sairaalaan ja tämä eloton ihminen kuoli elvytyksestä huolimatta sviitin lattialle, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisilaitokselta kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Erittäin vahvaa heroiinia

Iso seurue oli varannut itselleen hotellista neljä huonetta, joista yksi oli sviitti. Huoneissa oli juhlittu useita päiviä ja käytetty myös huumeita. 

Poliisi epäili heti alusta asti, että 27-vuotiaan miehen kuolema ja muiden sairaalaan vietyjen huonovointisuus liittyivät huumeiden yliannostukseen.

Pian poliisi tiesi henkilöt, jotka olivat olleet toimittamassa huumeita hotellihuoneeseen. Heidät otettiin kiinni asunnosta, josta löytyi lisää huumeita ja valtava määrä käteistä rahaa.

Poliisitutkinnassa selvisi, että hotelliseurue oli kuvitellut ostavansa kokaiinia, mutta saikin tietämättään erittäin vahvaa heroiinia.

Tutkinnassa selvisi, että pääepäillyt myivät tietoisesti heroiinia kokaiinina.

– Oli onnekas sattuma, että huoneessa ei ollut silloin muita kuin nämä kaksi henkilöä. Jos ajoitus olisi ollut toinen ja kaikki olisivat käyttäneet sekaisin tätä, jälki olisi ollut vielä kauheampaa, Nikkanen sanoo.

Miksi poliisitutkinta oli erikoinen ja mitä huumeita poliisi tekijöiden jäljiltä löysi? Katso Rikospaikan juttu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat