Mainos

Mies käytti törkeästi hyväkseen 14-vuotiasta Vantaalla – kielsi kertomasta tyttöystävälleen

Tekohetkellä 20-vuotias mies tuomittiin Vantaalla tapahtuneesta törkeästä lapsen hyväksikäytöstä. Mies sai teosta kahden vuoden vankeusrangaistuksen.

Tuomittu oli suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan kanssa vantaalaisessa asunnossa. Kyseessä ei ollut seurustelusuhde, ja tuomittu oli tietoinen asianomistajan iästä tekohetkellä.

Asianomistaja ja tuomittu tutustuivat toisiinsa Helsingissä Rautatientorilla alle puoli vuotta ennen hyväksikäyttöä. Paikalla oli myös molempien entuudestaan tuntema todistaja. Tuomittu ja asianomistaja tapasivat mahdollisesti kerran uudestaan ennen tekoa.

Kolmikko aloitti yön samassa sängyssä

Tekopäivänä asianomistaja ja tuomittu päätyivät todistajan asunnolle. Kolmikko meni nukkumaan todistajan sänkyyn siten, että asianomistaja makasi keskellä. Todistaja siirtyi kuitenkin pian nukkumaan patjalle toiselle puolelle asuntoa.

Hyväksikäyttö tapahtui tämän jälkeen sängyssä. Asianomistajan mukaan tuomittu oli lisäksi ottanut hänestä rivon kuvan yön aikana.

Tuomittu kielsi asianomistajaa kertomasta tapahtuneesta tyttöystävälleen, asianomistaja kertoi oikeudessa. Tyttöystävä kuului asianomistajan ystäväpiiriin.

Mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen

Tuomittu kiisti oikeudessa sukupuoliyhteyden tapahtuneen. Hän myös sanoi 14-vuotiaan olleen itse aloitteellinen ja tulleen hänen viereensä nukkumaan. Sillä oliko asianomistaja aloitteellinen tai muutoin aktiivinen, ei ollut vaikutusta syyksilukemiseen tai tuomittavaan rangaistukseen.

Mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä lapsen hyväksikäytöstä. Lisäksi hän joutuu maksamaan asianomistajalle aiheutuneesta kärsimyksestä 3 000 euron korvaukset. Kyseessä oli yksittäinen teko, joka tapahtui vuoden 2015 lokakuussa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja