Mies, joka vaihtoi nimensä Michael Jacksoniksi, katuu nyt valintojaan: "En enää halua kantaa tätä nimeä"

Otteita kohua herättäneestä, Michael Jacksonista kertovasta Leaving Neverland -elokuvasta 3:12
Otteita kohua herättäneestä, Michael Jacksonista kertovasta Leaving Neverland -elokuvasta

John vaihtoi nimensä John Michael Jacksoniksi jo vuosia sitten. Uuden Leaving Neverland -kohudokumentin vuoksi mies katuu valintaansa.

Brittimies, joka vaihtoi nimensä Michael Jacksoniksi, katuu nyt tekoaan. John Lomas, 38, vaihtoi nimensä John Michael Jacksoniksi vuosia sitten. Nyt mies on alkanut katua tekoaan Michael Jacksonista ilmestyneen uuden Leaving Neverland -dokumentin myötä, kertoo USA Today.

– Kun otetaan huomioon uudet todisteet, joita televisiossa ja mediassa on noussut esiin, en enää halua kantaa tätä nimeä mukanani, John toteaa.

Uskoo, että Jacksonin nimi vaikeuttaa elämää

John keräsi joukkorahoituksella varoja nimenmuutokseen, joka Englannissa vaatii valuuttaa 120 punnan verran. John uskoo, että Jacksonin nimi voi vaikeuttaa hänen elämäänsä tulevaisuudessa.

– Olen tukenut häntä (Jacksonia) sokeasti vuosia, mutta nyt on tultu siihen pisteeseen, että olen viime aikoina ajatellut "ei enää". Epäilyksiä on liian paljon ja nyt minulle on jäänyt hänen nimensä, josta yritän päästä eroon.

Johnin aikomuksista uutisoitiin laajalti. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Elämänsä aikana John on käyttänyt noin miljoonan Jackson-keräilyharrastukseensa. Hänellä on Aspergerin oireyhtymä, mikä osaltaan selittää hänen intohimoista fanitustaan.

Nyt mies kertoo poistaneensa kaikki hänen laulunsa ja hankkiutuneensa keräilyesineistä esiin.

– Se kaikki meni roskiin melkein välittömästi sen jälkeen, kun katsoin dokumentin, mies kertoi Ladbiblelle.

Vaihtanut nimeään ennenkin

John ei aluksi saanut paljoakaan lahjoituksia projektilleen, mutta on nyt kerännyt tarvittavat varat kahden ihmisen avulla. Lahjoitushaluttomuus saattaa johtua miehen taipumuksesta vaihtaa nimeään usein: hän vaihtoi nimensä John Lennoniksi vuonna 1999.

Johnin syntymänimi on Ben Andreas Lomas.

Nimenmuutos Suomessa

Suomessa etunimen voi muuttaa vain maistraattiin tehtävällä hakemuksella, joka sekin on maksullinen. Etunimen tulee täyttää voimassaolevat vaatimukset etunimelle.

Sukunimekseen voi hakea esimerkiksi suvussa ollutta nimeä, lapsella tai sisaruksella olevaa nimeä tai täysin uutta sukunimeä.

Muutoksen jälkeen kuluja tulee lisää esimerkiksi passin, ajokortin ja muiden papereiden muutoksista.

Lue myös:

    Uusimmat