Mainos

Mies janosi muutamaa olutta, mutta tuttava kieltäytyi – vastasi hakkaamalla paistinpannulla, kattilalla, puukkosahalla sekä iskemällä fileerausveitsellä

Kolmekymppinen mies hakkasi tuttavaansa paistinpannulla ja kattialla päähän sekä tikkasi tätä fileerausveitsellä rintaan sen jälkeen, kun tuttava kieltäytyi antamasta hänelle muutamaa olutta. Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi miehen tapon yrityksestä alentuneesti syyntakeisena.

Vuonna 1988 syntynyt Milo Kristian Ikonen tuomittiin teosta 3 vuoden vankeusrangaistukseen.

Tuomioon johtanut verinen välikohtaus sattui Tuusniemessä miltei tasan vuosi sitten. Ikonen oli mennyt tuttavansa luokse kyläilemään, vaikka tämä oli toivonut, ettei Ikonen tulisi.

Asunnolla Ikonen oli pyytänyt tuttavaltaan muutamaa olutta, sillä hänen omat juomansa olivat loppuneet. Kun tuttava ei ollut antanut oluita, Ikonen oli pakottanut tuttavan keittiön lattialle ja aloittanut silmittömän väkivallan.

Veitsi upposi sydänpussiin

Ikonen oli muun muassa lyönyt uhria useita kertoja päähän paistinpannulla, kattilalla sekä käyttänyt lyömiseen myös puukkosahan koneosaa.

Lisäksi hän oli puukottanut uhria useita kertoja fileerausveitsellä. Pahin iskuista ulottui uhrin sydänpussiin.

Uhrin mukaan Ikonen joutui pitämään taukoa pahoinpitelystä ainakin kolme tai neljä kertaa, koska väkivallan tekeminen kävi hänen kuntonsa päälle.

Kertomansa mukaan uhri oli tilanteessa varma, että hän kuolisi. Hän oli kuitenkin päässyt pakenemaan asunnosta, kun Ikonen oli lähtenyt säätämään stereoiden äänenvoimakkuutta kovemmaksi.

Hovioikeus lievensi rangaistusta

Käräjäoikeudessa Ikonen väitti, että tilanne olisi alkanut siitä, kun uhri olisi uhkaillut häntä fileerausveitsellä. Hänen mukaansa tilanteesta käynnistyi paini, jonka aikana hän joutui lyömään uhria paistinpannulla.

Oikeudessa kertomus ei pitänyt. Syynä oli muun muassa se, että Ikonen oli kertonut tapahtumista eri tavalla poliisikuulusteluissa.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen tapon yritykseen ja tuomitsi hänet 3 vuoden ja 5 kuukauden vankeusrangaistukseen. Ikonen vei asian hovioikeuteen. Valituksessaan hän vetosi yhä muun muassa siihen, että uhri olisi hyökännyt hänen kimppuunsa.

Lisäksi Ikonen perusteli valitustaan sillä, että käräjäoikeus ei ollut rangaistusta arvioidessaan kiinnittänyt huomiota siihen, että hänet oli todettu teon hetkellä alentuneesti syyntakeiseksi.

Hovioikeus päätyikin lieventämään Ikoselle langetettua rangaistusta 3 vuoteen sekä lisäämään tuomioon maininnan siitä, että Ikonen oli syyllistynyt tapon yritykseen alentuneesti syyntakeisena.

Alentuneen syyntakeisuuden taustalla oli Ikosen kärsimä aivovamman jälkitila, jonka vuoksi hänen kykynsä säädellä käyttäytymistään oli alentunut. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja