Mies hyväksikäytti tyttöä vuoden ajan ja kuvasi tekoja videolle – tuomittiin yli kolmen vuoden vankeuteen

Seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijät 8:09
Huomenta Suomessa pohdittiin, mitkä ovat seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijöitä.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosien vankeusrangaistukseen.

Mies oli käyttänyt tekohetkellä 14–15-vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen yli vuoden ajan vuoden 2017 kesäkuusta aina viime vuoden syyskuuhun saakka. Hyväksikäyttö tapahtui usealla paikkakunnalla ja se piti sisällään useita kymmeniä erilaisia sukupuoliyhteyksiä uhrin kanssa.

Erilaisten yhdyntöjen lisäksi tapaamisissa oli halaamista, suutelua ja muuta koskettelua. Mies lisäksi videokuvasi kännykällään tyttöä ja yhdyntäänsä tämän kanssa. Lisäksi hän kuvasi lähikuvia tytön emättimestä.

Mies määrättiin korvaamaan uhrille yli 13 000 

Mies myönsi 12 yhdyntää tai muuta seksuaalista kanssakäymistä tytön kanssa. Miehestä hän syyllistyi vain perusmuotoiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, koska tyttö oli hänestä ikäistään kehittyneempi ja kokeneempi. Tämä oli miehen mukaan myös aloitteentekijä.

Vuonna 1980 syntynyt mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan esittämisestä 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Miestä syytettiin myös törkeästä raiskauksesta, mutta syyte kaatui oikeudessa.

Mies määrättiin korvaamaan lapselle yhteensä 13 500 euroa kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat