Mies houkutteli pikkulapsia metsään "etsimään kissaa" Lahdessa – tuomittiin seksuaalirikoksista

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan miehen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Uhrit olivat 6-8-vuotiaita.

Lapsia metsään houkutellut 31-vuotias mies on saanut tuomion useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja niiden yrityksistä.

Teot ajoittuvat tämän vuoden kesä–syyskuulle, ja ne kaikki sijoittuvat Lahteen. Uhrit olivat tapahtuma-aikaan 6–8-vuotiaita. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomionsa keskiviikkona.

Pyysi etsimään kissaa

Tuomiossa on kyse kolmesta eri tapahtumasta. Kaikissa tapauksissa syyttäjän mukaan mies houkutteli tai yritti houkutella lapsia julkisella paikalla lähimetsään etsimään kissaa.

Viime kesäkuussa mies alkoi käräjätuomion mukaan riisua 8-vuotiasta lasta metsässä mutta lopetti, kun lapsi alkoi itkeä. Syyskuussa mies oli tuomion mukaan saanut kaksi koulumatkalla ollutta 7-vuotiasta lasta mukanaan metsään. Heistä toista mies oli käräjätuomion perusteella koskettanut kielellään sukuelimestä, mikä täytti oikeuden mukaan sukupuoliyhteyden määritelmän. Toinen lapsista puolestaan näki tapahtuman, arvioi oikeus.

Myöhemmin syyskuussa yksi houkuttelukerta jäi tuomion perusteella yritykseksi, koska lapsikolmikko ei suostunut lähtemään miehen matkaan.

Oikeudessa mies myönsi tapahtumat pääosin, mutta osassa niistä hän kiisti syyllistyneensä rikokseen tai katsoi syyllistyneensä lievempään tekoon kuin mistä syyttäjä vaati hänelle rangaistusta.

Vankeutta kolme vuotta

Käräjäoikeus totesi, että Mikko Matias Virtanen syyllistyi lapsenraiskaukseen, kahteen seksuaaliseen kajoamiseen lapseen ja kolmeen yritykseen kajota lapseen seksuaalisesti.

Hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen, minkä lisäksi käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan uhreilleen yli 16 000 euron edestä korvauksia rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä tai sen aiheuttamasta tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

 

Lue myös:

    Uusimmat