Mies hautasi kaverinsa elävältä peltokuoppaan – hovioikeus hyväksyi elinkautismurhaajan ehdonalaishakemuksen

0:45
Elinkautisvankien vapauttaminen on monimutkainen prosessi. Katso videolta, miten prosessi etenee

Helsingin hovioikeus on tänään antamassaan ratkaisussa hyväksynyt 61-vuotiaan murhasta elinkautiseen tuomitun miehen ehdonalaishakemuksen. Henkirikos tapahtui Oulussa 13 vuotta sitten.

1959 syntynyt mies tuomittiin murhasta elinkautiseen vuonna 2008 Oulun käräjäoikeudessa. Samaan rangaistukseen sisältyi myös maksuvälinepetos.

Mies oli tappanut entuudestaan tuntemansa miehen kesällä 2007 Oulussa. Hän oli pahoinpidellyt ja retuuttanut miestä sekä heittänyt hänet maahan niin lujaa, että kaularangan nikama murtui. 

Mies kaivoi läheiselle pellolle kuopan, jonne hän hautasi uhrinsa. Uhri oli vielä elossa, kun hän lapioi maata päälle. Uhri kuoli tukehtumalla.

Vangittuna vuodesta 2007 saakka

Hovioikeuden päätöksen pohjana on Rikosseuraamuslaitoksen tekemä riskiarvio. Sen mukaan ei ole olemassa ilmeistä vaaraa siitä, että mies vapauduttuaan syyllistyisi henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikokseen uudestaan.

Mies on ollut yhtäjaksoisesti vailla vapauttaan lokakuusta 2007 saakka. Elinkautisrangaistus alkoi tammikuussa 20009.

Vuodesta 2016 saakka hän on ollut sijoitettuna avolaitokseen. Hovioikeuden päätöksessä kerrotaan, että mies on vankeusaikanaan käyttäytynyt hyvin ja pysynyt päihteettömänä. 

Mies pääsee ensin valvottuun koevapauteen. Ehdonalaiseen vapauteen hän pääsee 1. marraskuuta 2021.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja