Mies hakkasi tyttöystäväänsä ja huusi "soititko poliisin" – pian virkavalta oli ovella, kiitos nykyteknologian

2:00
Mihin laitteet ja sovellukset käyttävät tietojasi? Joulukuussa 2018 paljastui, että Facebook teki teknologiajättien kanssa salaisia sopimuksia

Puheentunnistusta käyttävää kotijärjestelmää kiitellään naisen pelastamisesta.

Amazon Alexan tyylistä kotijärjestelmää kiitellään perheväkivallan kohteeksi joutuneen naisen pelastamisesta. Äänellä ohjattava laite soitti poliisille kesken väkivaltatilanteen, kertoo uutisradio 1450 WILM.

Monet uutislähteet ovat nimenneet laitteen Alexaksi, vaikka ABC Newsin mukaan kyseessä ei ollut Alexa, vaan muunlainen, samaa toimintatapaa käyttävä laitteisto.

Huuto laukaisi puheentunnistusominaisuuden

28-vuotias mies oli naisystävänsä kanssa vahtimassa tuttavan taloa, kun parille tuli riita. 28-vuotias epäili naisystäväänsä pettämisestä, joten hän otti esiin aseen ja uhkasi tappaa naisen. Mies myös pahoinpiteli naista.

Väkivaltatilanteen aikana mies huusi naiselle: "Soititko poliisille?".

Asunnossa ollut ääniohjautuva laitteisto kuuli lauseen ja päätteli sen käskyksi soittaa poliisille. Pian virkavalta olikin ovella.

Mies sai syytteet

Nainen selvisi tilanteesta pienillä vammoilla, ja hänen tyttärensä selvisi ilman vammoja. Mies kuitenkin jäi asunnon sisään ja hänet saatiin napattua vasta tunteja kestäneen pattitilanteen jälkeen.

Miehellä on rikostausta ja hän oli uhkaillessaan ilmoittanut uhrille, ettei "mene takaisin vankilaan". Ironista kyllä, 28-vuotias narautti itse itsensä ääniohjattavan laitteen avulla. Hän saa toimistaan syytteen.

Nykytekniikalla oli pelastava vaikutus

Poliisin edustaja uskoo, että tekniikalla oli tilanteessa henkiä pelastava vaikutus.

– Yllättävä tapa käyttää uutta teknologiaa pelastuspalveluiden kontaktoimiseen auttoi mahdollisesti pelastamaan hengen. Tämä uskomaton teknologia auttoi varmasti pelastamaan äidin ja tyttären hyvin väkivaltaisesta tilanteesta, poliisin edustaja Manuel Gonzales III kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja