Mies hakkasi autossa nukkuneen kaverinsa hengiltä kirveellä ja puukolla – jäi kiinni ajettuaan ylinopeutta verisellä autolla

Käräjäoikeus tuomitsi miehen viime huhtikuussa tapahtuneesta kirves- ja puukkomurhasta elinkautiseen vankeuteen. Henkirikos tapahtui 14. huhtikuuta Hausjärvellä.

Tapauksen tutkinta käynnistyi, kun poliisi kiinnitti huomiota ylinopeutta ajaneeseen autoon Lahdessa henkirikosta seuranneena päivänä.

Auto oli paennut poliisia kevyenliikenteenväylää pitkin, ja vasta auton vaurioitumisen jälkeen kuljettaja saatiin kiinni.

Autoa tutkiessaan poliisi nopeasti huomasi siellä olevan merkkejä henkirikoksesta.

Samana maanantaina sivullinen henkilö löysi Hausjärveltä maastosta henkirikoksen uhrin, joka oli peitelty auton maton paloilla.

Poliisi kertoi tuolloin, että teosta epäilty mies oli yhteistyöhaluinen, ja kumpikin osapuoli oli poliisille entuudestaan tuttu. 

Hakkasi nukkuvan kaverinsa hengiltä

Tapauksen tutkinnassa selvisi, että toisensa tuntenut kaksikko oli kulkenut Hyvinkäällä ja Riihimäellä luvattomasti käyttöön otetulla autolla, ja tekijä oli muun muassa päätynyt pahoinpitelemään Riihimäellä Prisman vartijaa.

Aikansa kuljettuaan miehet olivat päätyneet Hausjärvelle, jossa autoa kuljettanut tekijän toveri oli käynyt nukkumaan auton etupenkille.

Henkirikoksesta tuomittu mies oli tällöin vääntänyt istuimen ala-asentoon ja lyönyt nukkumassa ollutta toveriaan ainakin kolme kertaa kirveellä päähän. Uhri sai iskuista syviä haavoja.

Teon mies päätti viiltämällä sahalaitaisella veitsellä uhrin kaulaa ainakin kahdesti.

Kuolemansyyksi arvioitiin kaulan viiltohaava, sisemmän kaulalaskimon vamma sekä pään vammat. Teon jälkeen uhri vedettiin kuormaliinojen avulla ulos autosta, peiteltiin maasoon ja tekovälineet kätkettiin tien penkkaan. Sen jälkeen tekijä poistui paikalta autolla.

Kirves ja puukko määrättiin valtiolle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 syntyneen Jimi Henrik Joenpolven elinkautiseen vankeuteen murhasta, pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä luvattomasta käytöstä.

Hänet määrättiin myös korvaamaan uhrin omaiselle 12000 euroa kärsimyksestä, 1000 euroa tilapäisestä mielenhäiriöstä sekä 800 euroa ansionmenetyksestä. Myös toinen omainen määrättiin saamaan Joenpolvelta 12000 euron korvaus kärsimyksestä.

Teossa käytetyt kirves ja puukko tuomittiin valtiolle.

Päätös ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat