Mies ampui lankonsa haulikolla mökkikiistan vuoksi, soitti aiemmin uhrin isälle – määrättiin mielentilatutkimukseen

Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi torstaina mielentilatutkimukseen miehen, joka oikeuden mukaan ampui vaimonsa veljen haulikolla viime kesänä.

Veriteko tapahtui vaimon suvun mökillä Kokkolassa. Oikeuden mukaan tekoa edelsi kiista mökin käytöstä, jonka takia syytetty oli samana päivänä soittanut useita puheluja vaimonsa veljelle ja isälle.

Vaimonsa isälle syytetty soitti päivän aikana yhdeksän kertaa ja uhkasi tappaa tämän pojan. Isä ei kuitenkaan ottanut puheita todesta.

Osaan puheluista isä ei edes vastannut, koska sanoi, ettei saanut syytetyn puheesta selvää eikä enää jaksanut kuunnella tätä. Hänen mukaansa mies oli "enemmän juovuksissa kuin normaalisti".

Viimeiseksi mies vielä lähetti apelleen tekstiviestin, joka oli hyvin sekava ja täynnä kirjoitusvirheitä. Isä kertoi, ettei ollut saanut viestistä selvää.

Viimeiseksi syytetty soitti tuttavalleen ja kertoi, että aikoo mennä ampumaan vaimonsa veljeä. Myös tuttava kertoi, että mies vaikutti olevan vahvassa humalassa ja hyvin vihainen.

Ampui maassa maannutta uhria selkään

Oikeuden mukaan viimeisten puhelujen jälkeen mies otti kotoaan haulikon ja ajoi muutaman kilometrin matkan mökille. Hän pysäköi autonsa mökkitielle ja tööttäsi ilmoittaakseen vaimonsa veljelle tulostaan.

Kun veli tuli tielle, mies oikeuden mukaan otti haulikon ja ampui uhria noin 10–15 metrin etäisyydeltä ylävartaloon. Toinen laukaus osui uhrin selkään. Oikeuden mukaan syytetty ampui uhria toisen kerran lähietäisyydeltä, kun tämä jo makasi maassa.

Uhri kuoli vammoihinsa ampumapaikalle, mistä hänen vaimonsa löysi hänet hetkeä myöhemmin. Syytetty ajoi pois paikalta sekä piilotti auton ja haulikon metsään.

Oikeudessa mies tunnusti teon, mutta katsoi syyllistyneensä murhan sijasta tappoon. Hän sanoi, että oli lausunut humalassa monesti samanlaisia uhkauksia ilman aikeita toteuttaa niitä.

Mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Tutkimuksen valmistumisen jälkeen oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen ja miehelle langetettavaan rangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat