Nuori mies ajoi tahallaan uudenvuoden juhlijoiden päälle Tokiossa – useita ihmisiä loukkaantui

0:46

Yhdeksän ihmistä loukkaantui kun nuori mies ajoi tahallaan autolla väkijoukkoon Tokiossa juuri vuoden vaihduttua.

Poliisin mukaan 21-vuotiaan miehen tekoa tutkitaan murhayrityksenä. Yksi loukkaantuneista oli aamulla koomassa tapahtuman jäljiltä.

Päälleajo tapahtui Takeshita-kadulla Harajukun muotialueella hieman puolenyön jälkeen, kertoo poliisi. Japanilaismedian mukaan mies ehti runsaan sadan metrin matkalla ajaa autollaan kahdeksan ihmisen päälle, minkä jälkeen hän ryntäsi ulos autosta ja kävi vielä yhden ihmisen kimppuun. Vahvistamattomien tietojen mukaan autosta olisi myös löydetty kerosiinisäiliö.

Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, että loukkaantuneiden joukossa olisi ulkomaalaisia.
NHK-yleisradioyhtiön mukaan mies oli perustellut tekoaan poliisille "kostona kuolemanrangaistuksesta", mutta ei ollut yksilöinyt asiaa sen tarkemmin.

Poliisi selvittää parhaillaan, onko miehen henkinen tila sellainen, että hänet voidaan viedä vangitsemisoikeudenkäyntiin.

"Näky oli kauhistuttava"

Silminnäkijän mukaan näkymä kadulla oli teon jälkeen kauhistuttava.

– Näin joitakin ihmisiä kaatuneina kadulla. Kun kävelin lähemmäs tapahtumapaikkaa, näin lisää ihmisiä maassa. Kun pääsin paikalle, ensihoitajat olivat jo auttamassa ihmisiä, kertasi nimettömänä pysytellyt silminnäkijä NHK:lle.

Takeshita-katu oli uudenvuodenaattona suljettuna autoliikenteeltä, vaikka normaalisti uutta vuotta ei Japanissa juhlita länsimaiseen tapaan. Ilotulitukset ovat harvinaisia, eivätkä ihmiset yleensä kokoonnu toreille tai aukioille juhlimaan vuoden vaihtumista.

Uusi vuosi otetaan normaalisti vastaan kotona tai käydään pyhäkössä rukoilemassa hyvää onnea tulevalle vuodelle.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja