"Mieli tekisi, mutta fakta on se" – asiantuntijalla ristiriitaisia tuntemuksia Esapekka Lapin tilanteesta

Esapekka Lappi heti Suomen MM-rallin testien kimppuun: "Ei tarvinnut ranteita lämmitellä!" 5:27
Esapekka Lappi heti Suomen MM-rallin testien kimppuun: "Ei tarvinnut ranteita lämmitellä!"

Asiantuntija Jari Ketomaa arvioi, ettei Lappi ennätä tänä vuonna Suomen MM-rallin voittotaisteluun Kalle Rovanperän ja Ott Tänakin kanssa. Tallikavereistaan Lappi sen sijaan tekee selvää kotirallissaan, Ketomaa uskoo.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Esapekka Lapin ensimmäinen kausi Hyundailla on sujunut vaihtelevasti. Jatkuvasti paremmin autonsa kanssa tutuksi tullut Lappi sijoittui toissaviikon Viron MM-rallissa kolmanneksi Rovanperän ja tallikaverinsa Thierry Neuville jälkeen. Jari Ketomaa ei kuitenkaan usko Lapin nousevan Jyväskylässä mukaan voittotaistoon ykkössuosikkien Rovanperän ja Tänakin kanssa.

Tekisi mieli sanoa, että nousee. Mieli tekisi, mutta fakta on se, että se paketti on lähellä, mutta se vaatii vielä vähän töitä, Ketomaa sanoo.

Esapekan ajaminen riittää ihan huippuvauhtiin, mutta auto on vieläkin vähän sellainen, että Esapekka ei saa siihen riittävästi... Ei saanut Virossa tuntumaa, enkä näe, että niin isoja muutoksia olisi pystynyt tällä välillä tekemään. Ei vain pysty ajamaan niin tarkalla ja siistillä linjalla kuin Kalle (Rovanperä) ajaa paikkoja läpi.

Lappi on ajanut ensimmäisellä Hyundai-kaudellaan kerran toiseksi ja kolme kertaa kolmanneksi. Viimeisin kolmossijoista tuli siis Virosta, joten suomalaistähti lähtee Suomen MM-ralliin mukavista asetelmista. Lappi on edellinen suomalainen, joka on kyennyt voittoon Jyväskylässä. Uran ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa MM-rallivoitto tuli vuonna 2017 Toyotalla.

Ketomaan mukaan Lapin tuntumahankaluudet Hyundain kanssa liittyvät auton kääntyvyyteen.

Kun pitää koko ralli mennä tasan nappiin, ei hetkeksikään ole varaa epäröintiin, ja jos ei ihan ole sitä tuntumaa autoon kuin on Rovanperällä, niin pirun vaikea on päihittää ajamalla sitä.

Ketomaa näkee Lapin väijyvän iskunpaikkaa rallin "kakkosporukassa" Rovanperän ja Tänakin takana. Tallikaverinsa Neuvillen Ketomaa uskoo Lapin lyövän kotirallissaan.

Näen, että Esapekka menee Jyväskylässä kovempaa kuin Neuville, on paras Hyundai, mutta ei niiden vauhti tule riittämään ihan terävimpään kärkeen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat