MIELI ry pettyi terapiatakuu-kansalaisaloitteen heikkoon valmisteluun – "Mitään esiselvitystäkään ei ole tehty ministeriössä"

Mielenterveysjärjestö MIELI ry arvostelee kovin sanoin MTV Uutisille kansalaisaloitteena eduskuntaan edenneen terapiatakuun lakivalmistelua.

Miltä näyttää terapiatakuun tilanne?

– Se on käsittelyssä eduskunnassa, mutta asian valmistelu on luvattoman heikkoa. Tässä on kyse demokratiavajeesta. Kun yli 50 000 suomalaista allekirjoittaa kansalaisaloitteen, niin kyllä voidaan edellyttää silloin, että ministeriö valmistelee asian, tekee selvityksen ja tekee esityksen eduskunnalle ja nyt tämä kaikki on tekemättä. Valmistelijat eivät ole tehneet työtään hyvin, toteaa johtava asiantuntija Kristian Wahlbeck MIELI ry:stä. 

Mikä valmistelussa on mennyt pieleen?

– Ei ole tehty minkäänlaisia laskelmia, ei minkäänlaista esitystä siitä, miten terapiatakuu voitaisiin toteuttaa eli ei ole mitään esiselvitystäkään tehty ministeriössä. 

Onko tämä poikkeuksellista?

– On se poikkeuksellista. Kyllä kansalaisaloitteesta yleensä tehdään kuitenkin jonkinlainen selvitys siitä, että voidaanko tämä toteuttaa vai ei.

Millaisia ajatuksia tämä herättää?

– Olen todella pettynyt. Minusta tämä on jopa demokratian halveksumista, että kansalaisaloitetta ei oteta vakavasti. Kansalaisille uskotellaan, että keräämällä 50 000 nimeä voitte vaikuttaa, ja sitten asiaa ei edes selvitetä, toteaa Wahlbeck. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat