Mieletöntä historiaa: Huuhkajat teki arvokisatempun, jota mikään joukkue ei ollut koskaan tehnyt

8:55
Video: Christian Eriksenin sairauskohtaus keskeytti ottelun, Huuhkajat löi EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki lauantai-iltana historiaa 1–0-taisteluvoitollaan Tanskasta jalkapallon EM-kisojen avausottelussaan Kööpenhaminassa. Koskaan aiemmin EM- tai MM-kisoissa ei ollut voitettu ottelua pelkällä yhdellä maalintekoyrityksellä.

Huuhkajien ainoa maalintekoyritys oli Joel Pohjanpalon pusku Jere Urosen keskityksestä. Se tuotti Tanskan vahvasta painostuksesta ja yhdestä rangaistuspotkustakin huolimatta koko ottelun ainoan maalin, kun pallo painui Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin käsien kautta häkkiin.

Tanskalla maalintekoyrityksiä oli kaikkiaan 23, mutta yksikään ei tuonut maalia.

Tilastopalvelu Optalla on dataa vuodesta 1980 lähtien. Sen perusteella EM- tai MM-kisaottelua ollut tätä ennen koskaan voitettu yhdellä ainoalla maalintekoyrityksellä.

Huuhkajien voittoprosentti arvokisoista on nyt myös täysi 100: Tanska-ottelu oli Suomen miesten maajoukkueelle ensimmäinen arvokisoissa. Urakka jatkuu keskiviikkona Pietarissa Venäjää vastaan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja