Mielensäpahoittajan blogi: Naurista, ei vuorikaurista

Mielensäpahoittajan blogitekstejä julkaistaan samassa rytmissä sarjan kanssa.

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Sysi-Suomessa pitää tehdä tuorepastaa ja raakaa kakkua.

Kun emäntä joutui terveyskeskuksen vuodeosastolle, minä jouduin opettelemaan ruuanlaiton. Kysyin kirjastovirkailijalta mistä löytyy järkevä ruokakirja, jossa suositellaan sellaisten elikoiden lihoja, jotka tunnen nimeltä. Jossa käytetään oman sadon perunoita ja jossa ruokajuomaksi suositellaan piimää eikä punaviiniä.

Virkailija tutki tietokonettaan ja heilutti päätään. Oli Italialainen keittiö, Pankaleesialaisia makuja ja Kasvissyöjän maailma. Varmasti tarpeellisia Italiassa, Pankalesissa ja suuren kaupungin itukerhossa, mutta kyllä en aloita ruokaopiskeluitani simpukka-valkoviinikastikkeesta. Enkä hapanimelästä katkarapumuhennoksesta.

Minun pihassani kasvaa koivu, ei kookospalmu. Ei ole käden ulottuvilla kookosmaitoa. Luullaanko ruokamaailmassa, että minä teen lihajäljitelmiä soijasta ja linsseistä? Kun haluan syödä kasviksia, syön perunaa ja punajuurta niin kuin lapsena oli pakko. Nauriilla tässä suvussa on pysytty hengissä.

Ennen kaikki oli paremmin."

Kirjoittaja on iäkäs mies, jonka mielestä ennen kaikki oli paremmin. Ajatuksiaan hän tahtoo jakaa, jotta saa ne ulos mielestään ja verenpaineen pysymään alhaalla.

Keskustele aiheesta #mielensäpahoittaja #ennenkaikkioliparemmin

Mielensäpahoittaja – Ennen kaikki oli paremmin MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat