Mainos

Mielensäpahoittajan blogi: Ihmisenmuutos – tavalliset vaihtelut takaisin

Mielensäpahoittajan blogitekstejä julkaistaan samassa rytmissä sarjan kanssa.

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun mittarilukemat heittävät. Verenpaineessa ja lämpötilassa.

Ennen sadetta seurasi auringonpaiste, syksyä talvi ja liukasta sohjo. Ihminen pysyi virkeänä viileässä. Kuumalla tiesi, että kylmä ilmavirtaus on saapumassa Fennoskandian alueelle.

Television säätiedotukset olivat paremmat silloin, kun niissä näkyi vain Suomi. Karttaan oli merkitty ylä- ja alaosan lämpötilat sekä aurinkomerkki ja sademerkki. Nyt Pekka Poudan kartoilla tapahtuu enemmän kuin Suomi-Ruotsi -maaottelussa, on värikästä lämpöaaltoa, tuulia ja maanpinnan muotoja näkyvissä. Minkä tähden minun pitää tietää Koillis-Aasian ja Sysi-Siperian maiden suihkuvirtaukset.

Oma suihku on heikentynyt. Kaikesta tiedetään nykyisin liikaa.

Nyt meteorolookit ja iltapäivälehdet juhlistavat hellejaksoja, vaikka niihin kuolevat sadot ja eläkeläiset. Lämmintä ja valoisaa pitäisi olla, vaikka asutaan pohjoisella havumetsävyöhykkeellä eikä Joonianmeren rannalla. Nykyihminen väittää, että aurinkoa otetaan, vaikka aurinko ihmisen ottaa. Iho palaa, kausisyöpä tulee.

Vaadin vuodenajat takaisin. Lokakuussa ladulle ja huhtikuussa pilkille. Kesällä pilvipouta ja Suomen ennätyksiä Kalevan kisoissa. Talvella miinus kymmenen ja mäkihyppymenestystä Holmenkollenilta.

Ennen kaikki oli paremmin."

Kirjoittaja on iäkäs mies, jonka mielestä ennen kaikki oli paremmin. Ajatuksiaan hän tahtoo jakaa, jotta saa ne ulos mielestään ja verenpaineen pysymään alhaalla.

Keskustele aiheesta #mielensäpahoittaja #ennenkaikkioliparemmin

Mielensäpahoittaja – Ennen kaikki oli paremmin MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja