Mielenosoittajien yhteenotot kärjistyivät veriteoiksi Yhdysvalloissa: Useita pidätetty – näin todistaja kertoo ampumatapauksesta

Presidentti Trumpin kannattajien ja vastustajien mielenosoitukset ovat kärjistyneet väkivaltaisiksi eri puolilla Washingtonin osavaltiota Yhdysvalloissa. 

Tuhannet presidentti Donald Trumpin kannattajat kokoontuivat Washingtonin kaupunkien kaduille ja osoittivat mieltään Yhdysvaltain presidentinvaalien vuoksi. He tuomitsevat vaalituloksen, jonka mukaan Trump hävisi vaalit. 

Paikalla oli myös Black Lives Matter -liikkeen kannattajia ja istuvan presidentin vastustajia. 

– Molemmilla osapuolilla (sekä Trumpin kannattajilla että vastustajilla) on raskaasti aseistautuneita ryhmänjäseniä,  WSP:n edustaja kertasi NBC Newsille.

Karnevaalimainen tunnelma kärjistyi lopulta Trumpin kannattajien ja vastustajien välillä kunnon kärhämäksi. Mellakoinnin lomassa yhtä henkilöä ammuttiin Olympiassa kongressitalon kampuksella, Washingtonin osavaltion partiosta (WSP) kerrotaan. 

– Hänellä oli ase, jolla hän haravoi vastamielenosoittajia poikittaisella liikkeellä, tilannetta todistanut muun muassa kuvasi. 

Katso yllä olevalta videolta, miten todistaja kuvailee Olympian kaupungissa tapahtunutta ampumatapausta!

Osavaltion poliisi kertoi aiemmin, että kaksi ihmistä on poliisin hallussa ampumiseen liittyen, mutta tilanteen yksityiskohdat eivät ole vielä selvillä.

Useita pahoinpideltiin – myös poliiseja joukossa

Tuhannet osoittivat mieltään Washingtonissa: Useita pidätettiin – tällaisissa tunnelmissa Trumpin kannattajat ja vastustajat mellastivat 1:40
Tuhannet osoittivat mieltään Washingtonissa: Useita pidätettiin – tällaisissa tunnelmissa Trumpin kannattajat ja vastustajat mellastivat

Mielenosoittajia oli kokoontuneena myös Freedom Plazan ympäristöön vain muutaman korttelin päähän Trumpin virka-asunnosta Valkoisesta talosta Washington DC:ssä.

ABC Newsin mukaan neljää ihmistä puukotettiin Valkoisen talon lähellä. Kaikki uhrit ovat kriittisessä tilassa. 

Kaikkiaan Yhdysvaltain pääkaupungissa poliisi pidätti eilisissä mielenosoituksissa kymmeniä ihmisiä. Myös useita loukkaantui – kuten yllä olevalta videolta nähdään, joukossa on ollut myös poliisi.

ABC Newsin mukaan ainakin kaksi poliisia on jouduttu kuljettamaan sairaalaan loukkaantumisten vuoksi. 

Pidätyksiä on tehty suurilta osin pahoinpitelyiden vuoksi. Pahoinpitelyn kohteena on ollut mielenosoittajien lisäksi myös poliiseja. 

Biden vannoo virkavalansa reilun kuukauden kuluttua

Valitsijamiehet kokoontuvat maanantaina valitsemaan Yhdysvalloille seuraavan presidentin.

Demokraattien Joe Bidenilla on 306 valitsijaa ja republikaanien Trumpilla 232. Presidentiksi valintaan tarvitaan 270 valitsijaa.

Bidenin on tarkoitus vannoa virkavalansa 20. tammikuuta.

Lähteet: CNN, ABC News, NBC News

Lue myös:

    Uusimmat